Egyéb kategória

Kiderült, miért titeket szeretnek a legjobban a szúnyogok

Ti is abba a kategóriába tartoztok, akik tetőtől talpig tele lesznek szúnyogcsípésekkel, ahogy eljön a nyár? Most lerántjuk a leplet arról, hogy miért kedvelnek benneteket jobban a vérszívók másoknál!  

vous - 2016.07.07.
Kiderült, miért titeket szeretnek a legjobban a szúnyogok

A nyár egyik hátulütője az elviselhetetlen forróság mellett a rendszeres szúnyogtámadás, amit minden este ki kell állnunk, amint lemegy a nap. Vagyis nem mindenkinek, ugyanis vannak olyan típusok, akiket a vérszívók jobban szeretnek, mint másokat. És hogy miért van ez így? Összegyűjtöttük nektek a lehetséges forgatókönyveket!

1. Ha leizzadtatok

A szúnyogok csak akkor gyűlnek a verejtékre, ha hagyjátok megszáradni. Ennek az az oka, hogy kedvelik a baktériumokkal telített helyeket, a szag vonzza őket oda. Szóval ha mondjuk elmentetek edzeni egyet, és utána nem cseréltetek ruhát, ne lepődjetek meg, ha a kelleténél több szúnyogcsípéssel gazdagodtok.

2. Ha éjszakai baglyok vagytok

A szúnyogok éjjel-nappal csípnek, fajtától függően, mégis érezhetően azután szaporodnak meg körülöttünk, ha már lement a nap, ugyanis jobban kedvelik a hűvösebb időt. Ha ti is inkább este szerettek odakint tartózkodni, lehet, hogy akkor is lecsapnak rátok, ha nem tartoztok a kedvenc vércsoportjukba.

Forrás:
Pixabay

3. Ha kapkodva veszitek a levegőt

A szúnyogok, mint az összes többi bogár, egyszerűen imádják a szén-dioxidot. Márpedig mi bizony azt lélegzünk ki, ráadásul nagyobb mennyiségű szén-dioxid hagyja el a testünket, ha előtte kifáradtunk fizikailag, és ezért kapkodva vesszük a levegőt. Így ha nagy mennyiségű szén-dioxidot érzékelnek körülöttetek, biztos be fognak próbálkozni.

4. Ha folyton mozgásban vagytok

A szúnyogok térérzékelése eltér a mienktől: ha nem mozdultok, nem biztos, hogy észrevesznek benneteket, de ha intenzíven mozogtok a közelükben, jelzitek vele a pontos helyeteket. Nem mondom, hogy álljatok ki a teraszra megnézni a naplementét egy moccanás nélkül, de azért az esti tornaórát ne kint végezzétek, ha nem akarjátok másnap vakarni a csípéseket.

5. Egyszerűen a génjeitekben van

Sajnos olyasmi miatt is vonzódhatnak hozzátok ezek a kellemetlen vérszívók, ami ellen semmit sem tehettek: a WebMD szerint például a szúnyogok jobban kedvelik azokat, akikből több koleszterin távozik izzadás során. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azokat támadják elsősorban, akik koleszterinben gazdag étrendet folytatnak, mindenkit gyakrabban csípnek össze, akiknek a szervezete nehezebben dolgozza fel a koleszterint. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.