Egyéb kategória

Végre kiderült, kiket csípnek leginkább a szúnyogok

Sokat bosszankodtok, mert titeket is csípnek a szúnyogok? Megvan, kikre is buknak igazán!

vous - 2015.07.03.
Végre kiderült, kiket csípnek leginkább a szúnyogok

Mennyire bosszantó tud lenni, amikor éjjel szúnyogcsípésekkel teli testtel ébredek, mindenem viszket, és borzasztóan frusztrált vagyok, mert egész éjjel nem aludtam egy percet sem a folyamatos zzzümmögéstől. Ha pedig ez nem lenne elég, kiderül, hogy csak belőlem falatoztak egész éjjel. De miért van, hogy míg egyvalakit imádnak, mást messziről elkerülnek?

A szúnyogokat tanulmányozó orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a géneknek köszönhető, kit mennyire szeretnek a szúnyogok. A génjeinktől függ ugyanis, hogy kinek milyen illata van. Fontos lehet ezeknek a különböző betegségeket szállító szúnyogfajoknak a tanulmányozása, hiszen egyre több az ilyen megbetegedés a bevándorlásoknak köszönhetően.

Na de lássunk inkább néhány érdekességet arról, kit is csípnek a szúnyogok.

Tudtátok?

  • A fehérjében gazdag vért szeretik igazán
  • A terhes nők vére az egyik kedvencük
  • A nagyobb testtömegű embereket szintén előnyben részesítik
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!