Egyéb kategória

Eljött a bronzosítás ideje, ragyogjatok napcsókolta bőrrel egész nyáron!

Már dübörög a nyár, hétvégente a strandon pihenjük ki a hét fáradalmait és ennek természetesen célja is van: bronzbarnán hazatérni. De félúton az áhított bőrszín felé, bronzosítóval élénkíthetjük is arcszínünket. Mutatom, hogyan! 

vous - 2016.07.05.
Eljött a bronzosítás ideje, ragyogjatok napcsókolta bőrrel egész nyáron!

A nap csókja

Az első, amit fontos tisztázni, hogy a bronzosító nem egyenlő az önbarnítóval és nem is arra való, hogy az egész arcunkat beszínezzük vele. Célja, hogy barnaságunkat kiemeljük, esetleg rásegítsünk az összhatásra. Nőként ugyebár megengedett egy kis csalás, néha jó jobb színben mutatkozni – a kedvünk is jobb lesz tőle, sőt, mi magunk leszünk a napsugár!

Fontos tudni, a bronzosítóból is ezerféle van:

  • csillogó
  • matt
  • folyékony
  • krémes
  • gyöngy alakú
  • por állagú

A lényeg, hogy mindenki megtalálja a kedvére és természetesen bőrére valót! 

Forrás:
Facebook/ARGANLife Hair Loss Treatment

Folyékon vagy krémes?

A textúra kiválasztása egyéni igények szerint történik, pontosabban aszerint, ki mit visel szívesen az arcán. Tudni kell, hogy a folyékony és krémes állagúak közül is sok púderesre szárad, nem mozdul el. A végeredmény könnyedebb lesz, akár natúr bőrre is feltehetjük. De ne feledjétek: előtte mindenképpen krémezzünk, még a legnagyobb melegben is!

Még a textúráról: Bár a krémes leheletnyi érzést ad, a por állagúval könnyebben tudunk majd dolgozni, főleg, ha van hozzá egy bronzosító ecsetünk! A kis fejű ecset nagyobb odafigyelést kíván, bár a lényeg mégis az, hogy az ecset szálai selymesen puhák legyenek és kellően rá tudjanak feküdni az arcra, úgymond körbecsókolják az orcát.

600

A tökéletes smink titka: 6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek.

Ide kattintva egy korábbi cikkünkből kiderül, melyik az a 6 ecset, amit jó, ha beszereztek!

Csillogás, csillogás, csillogás

Az első és egyik legfontosabb szabály, hogy megnézzük, mennyire csillogós a termék: a túl sok csillogós metálfényű lehet és közönségesnek hathat, míg a selyemfényű művivé teszi az arcot. A jó bronzosítónak van egy barna alapszíne és abban ezer színben játszó részecskék. Nemcsak barna árnyalatok látszódnak benne, hanem akár pink és kék is – ezt a smink-dizájnerek elég jól megalkotják nekünk, hogy aztán káprázhasson a szemünk! 

Még a csillogásról: a csillogás jó, és kell is, de az extra fényt hagyjuk inkább az esti megmozdulásokra. Nappalra a lágyabb fényeket válasszuk, úgyis szikrázik a nap, még inkább felerősíti a csillogó pigmenteket. Este a sötétben lehet ragyogni, sőt ilyenkor érdemes a highlightereket is elővenni!

Ne feledjétek, ha soknak érzitek a ragyogást, vagy a korotoknál fogva már visszafogottabb sminket választanátok, akkor matt bronzosítók is léteznek! Ezek adják az igazi napcsókolta hatást, formálják is az arcot, kiemelik a szem színét, a tengerparti szellő érzetét keltik.

Forrás:
Avon

Következzen a legfontosabb: a technika! 

  1. Az arc legkiállóbb részeire tesszük a bronzosítót, tehát az arccsont egész területére, nem csak egy sávban!
  2. Tegyünk a bronzosítóról a homlokra, a halántékhoz, az orrnyereg közepére, és két oldalára, ám ide nagyon óvatosan, jelzésképpen! Ne látszódjon, csak fussunk át rajta az ecsettel!
  3. A szemhéjra is tehetünk, akkor is, ha már kész a sminkünk, de akkor is, ha csak ezt rakjuk!
  4. Az áll vonalát is átsimítjuk, alig látható módon és a nyakat is, hogy egységes színűvé tegyük a dekoltázzsal.

Fontos, hogy óvatosan bánjunk a bronzosítóval, keveset vegyünk fel belőle, fokozatosan alakítsuk ki a szín mélységét. 

Forrás:
http://www.astucesdefilles.com/

De mi a helyzet a fehér bőrűekkel?

Remélem, mondani sem kell, hogy az alapozó továbbra is megegyezik a bőr színével, kár játszani, hogy sötétebbet választunk, így nem leszünk barnábbak – csak nevetségesek. A bőr színéhez igazítjuk a bronzosító barnaságának intenzitását, ezáltal világos bőrűek is használhatják.

Apropó világos bőr, tejfehér bőrüek válasszanak púder vagy világos karamell árnyalatot, amellyel óvatosan színezik a már említett területeket. 

A bronzosító mellett egy üde árnyalatot is tehetünk az orcára, belemosva, satírozva a bronz árnyalatba. Az ajkakon nagyon jól mutat a rózsaszín és a barack, az arc egységes barnaságát megtöri, ezáltal kiemeli. 

600

Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – így használjátok helyesen a pirosítót

A pirosító majdhogynem jobb szolgálatot tesz, mint a szempillaspirál. Lehet igéző a tekintetünk, ha fakó az arcunk, mit sem ér! A pirosító felvitele azonban a legtöbbeteknek gondot okoz, ezért született meg a VOUS pírkisokosa, amit ITT megnézhettek!

Inspirálódjatok, hogy igazi napcsókolta bőrötök legyen! 
 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!