Egyéb kategória

10 perc alatt vendégváró lakás a káoszból? Lehetséges!

Egész nap rohantatok, és estére vendégeket vártok? Hazaestek és még mindig mindkét kezetek tele van? Hogy lesz ebből egy vendégváró környezet, ráadásul 10 perc alatt? Higgyétek el, lehetséges!

vous - 2016.07.02.
10 perc alatt vendégváró lakás a káoszból? Lehetséges!

Na, jó, nem 10 perc alatt, de 20–30 perc alatt keresztül lehet vinni azt, hogy a káoszból rendet csináljatok. A Popsugar szerzője szerint ugyanis egy kis szerencsével – nincs láb alatt mondjuk egy gyerek – és egy bevált módszerrel pik-pakk rendet varázsolhatunk. 

Yanira azt vallja, hogy hazafelé vegyetek virágot és baba törlőkendőt. Ez utóbbi egy anyukánál, ugye, mindig van. Ezután, ha hazaértetek, akkor fogjatok egy nagy fonott kosarat, ami jól néz ki – ha nincs, szerezzetek be egyet –, és pakoljatok bele mindent, ami zavaró, és nem odaillő a szobában, de nincs időtök elrakni. Ezután pedig csak úgy elegánsan-hanyagul dobjatok a tetejére egy összehajtogatott takarót. Látjátok a képzeletetbeli lakásotokat? Máris szép rend lett!

Ezután fogjátok a törlőkendőt, és töröljétek végig vele azokat a felületeket, melyek szem előtt vannak: az asztalt, a fürdőszobacsapot, mosdót, konyhapultot, kapjátok fel a látványosabb koszt a padlóról. A virágokat helyezzétek vázába, de ne az asztal közepére tegyétek, hiszen ott fogtok ülni, és beszélgetni, csak útban lesz. Helyette inkább egy kicsit félreeső asztalra, polcra tegyétek, ahová biztosan odatéved a vendég szeme. Apropó, itt megtudhatjátok, hogyan tartsátok minél tovább életben a vágott virágot!

Forrás:
pexels

Végezetül pedig tárjátok ki az ablakokat, gyújtsatok aromás füstölőt vagy gyertyát, hadd járja be a lakást az illat. Utána szedjétek ráncba magatokat, és hátradőlve zsebeljétek be a dicséretet a férjtől és a vendégektől:

Nem tudom, hogy csinálod, de ez zseniális! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.