Egyéb kategória

Megdöbbentő dolog derült ki a férfiak szexuális szokásairól

A szex és a védekezés igen kényes téma manapság. Nem szeretünk beszélni róla, de mégis jelen van mindannyiunk életében. A férfiak szexuális szokásairól viszont most egy újdonság derült ki, mégpedig az, hogy mikor védekeznek és mikor nem.

vous - 2022.05.27.
Megdöbbentő dolog derült ki a férfiak szexuális szokásairól

Egy új tanulmány kimutatta, hogy a férfiak minél vonzóbbnak találnak egy nőt, annál biztosabb, hogy nem akarnak közösüléskor védekezni. Ez a tanulmány az angol egyetemi hallgató, Anastasia Eleftheriou nevéhez fűződik, aki egy szimuláció segítségével mutatta meg, hogy mik befolyásolják a szexuális viselkedéseinket.

Egy korábbi kutatás már kimutatta, hogy azzal a személlyel, akit vonzóbbnak találunk, szívesebben szexelünk védekezés nélkül. Ez alapján azonban a nők többsége úgy véli, hogy a vonzóbb férfiak körében gyakoribbak lehetnek a szexuális úton terjedő betegségek, mint a kevésbé vonzóknál.

Forrás:
Pexels

Az új kutatás

Az Anastasia-féle új kutatás a férfiakat állította a középpontba. 51 pasit kértek fel arra, hogy értékeljék egy 0-100-as skálán annak a 20 a nőknek a vonzerejét, akiket az eléjük tett fényképeken láttak. Szintén 0-100-as skálán azt is be kellett határolniuk, hogy mekkora eséllyel lépnének a fotókon látható nőkkel szexuális kapcsolatba, és hogy védekeznének-e. A kutatásban a férfiaknak be kellett jelölniük, hogy szerintük a társaik közül hányan írták a 100-as számot a védekezés nélküli szexuális lehetőségre az előbbi lépésben. Továbbá azt is véleményezniük kellett, hogy a képeken lévő nők nemi betegséggel fertőzöttek-e. Végül a férfiaknak azt a kérdést is feltették, hogy milyen vonzónak találják magukat.

Forrás:
Pexels

Az eredmény

Az eredmények azt mutatták ki, hogy minél vonzóbbnak tartja magát egy férfi, annál valószínűbb, hogy védekezés nélkül akar majd szexelni.

A kutatásból az is kiderült, hogy a részt vevő férfiak szinte mindegyike azt gondolta, hogy társaik többsége akarna védekezés nélkül közösülni a fotókon szereplő nőkkel, ha lenne lehetőségük rá. A válaszadók többsége szerint a legtöbb nő a fényképeken valamilyen nemi betegségben szenved, azonban, mint kiderült, ez nem befolyásolná a megkérdezett férfiakat abban, hogy védekezés nélkül közösüljenek. Ellenben a vizsgált férfiak szívesebben használnának óvszert a kevésbé vonzó nőkkel, még akkor is, ha biztosabbak abban, hogy az adott nő nem nemi beteg.

Forrás:
Pexels

Ezen válaszok alapján tehát a kutatók arra következtettek, hogy a férfiak inkább közelednek azokhoz a nőkhöz, akik bár vonzóak, de nagyobb eséllyel van nemi betegségük, mint azokhoz, akik nem tetszenek nekik annyira, de nem is betegek.

A tanulmány zárásaként azonban kijelentették, hogy a férfiak csoportja, akiket vizsgáltak kisszámú volt, illetve fehér bőrűek. Tehát a kutatás nem reprezentatív.

Ti mit gondoltok erről?

Ajánlott cikkek