Egyéb kategória

Így zuhanyozzatok nyáron, hogy a frissesség hosszan tartson

A nyári melegben jólesik egy frissítő zuhany, de mire kiszállunk a kádból, már vége is a hűsölésnek, és ismét vár ránk a forróság... 

vous - 2016.06.30.
Így zuhanyozzatok nyáron, hogy a frissesség hosszan tartson

Nyáron mindenki gyakrabban tusol, hiszen a kánikulát nehezen viseli az emberi szervezet. Most ahhoz hozunk pár tippet, hogy a pillanatnyi hűsölés tovább tartson.

Radírozás

A zuhanyzást kezdjétek alapos radírozással, hogy megszabaduljatok az elhalt hámsejtektől, felpezsdítsétek a vérkeringéseteket, és elősegítsétek, hogy a tusfürdők, krémek hatóanyagai könnyebben szívódjanak fel.

Szappan

Használjatok olyan összetevőkből készült természetes, kézműves szappanokat, amik a ti bőrtípusotoknak a legjobban megfelelnek – írja a Bustle. Ezzel a tusfürdőt is helyettesíthetitek.

Forrás:
pixabay.com

Sampon

Nyáron használjatok rozmaring- vagy mentaaromával gazdagított sampont, ami a hajmosás után tovább tartja frissen és illatosan a hajatokat.

Testpermet

Kerüljétek az alkoholtartalmú permeteket, inkább válasszatok hidratáló tulajdonságút. A rózsavíz például arcra is használható, nem nehezíti el a bőrt, és ha hűtőben tároljátok, akkor extra frissességet érhettek el.

Hidratálás 

Nyáron nagyon figyeljetek a napbarnított, kiszáradt bőrötökre, és hidratáljatok kívül-belül. Azonban ne a legtöményebb krémekkel, mert a melegben csak irritálják a bőrötöket. Válasszatok vizes alapú testápolót, vagy kókuszolajjal kenjétek át vékonyan a még nedves testeteket. A kókuszolaj nyáron jól jöhet még az enyhe napvédő hatása miatt is.

Forrás:
pixabay.com

Víz

Persze az sem mindegy, hogy milyen vízben zuhanyoztok. A víz klór, fluor és egyéb kémiai összetevői a bőrötöket további olajtermelésre szólítják fel, mivel ezek az anyagok kiszárítják. Azt hinnétek, hogy ezen nem tudtok változtatni, de ma már léteznek szűrőkkel ellátott zuhanyfejek, amik megtisztítják a vizet. Érdemes befektetni egy ilyen szerkezetbe, hiszen hosszú távon megéri.

Ajánlott cikkek