Egyéb kategória

Meghalt Bud Spencer

86 évesen elhunyt a legendás színész, Bud Spencer.

vous - 2016.06.27.
Meghalt Bud Spencer

Bud Spencer halálhírét a családja a színész hivatalos Facebook-oldalán jelentette be.

Sajnálatos módon kell közölnünk veletek, hogy Bud már a következő utazására repül. A Pedersoli család

– írják rövid közleményükben.

Objektum doboz

Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli 1929. október 31-én született és leginkább a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös mozijaiból ismernek, amik közül biztos, hogy nektek is van kedvencetek. Talán nem mindenki tudja róla, de a filmes karrier előtt kiemelkedő eredményeket ért el úszásban és vízilabdában. Az első olasz úszó volt, aki 100 m-es gyorsúszásban egy perc alatti eredményt ért el. A sportot 1967-ben hagyta ott, amikor aláírta első hollywoodi szerződését az Isten megbocsát, én nem cmű filmre. Ennek a filmnek a forgatásán növesztette meg a szakállát, és alkotta meg, majd vette fel a Bud Spencer művésznevet és ekkor ismerkedett meg Terence Hill-lel is.

Forrás:
AFP

1967-től 1985-ig nem kevesebb mint tizenhét filmben szerepeltek együtt, mely meghozta a sikert és az elismerést, valamint legendává emelte a párosukat. 1985-ben aztán mindketten külön utakra tértek: Spencer megalapította saját légitársaságát, a Mistral Airt, melyet később eladott, hogy megvehessen egy gyermekruhákat gyártó textilüzemet, illetve beindíthassa saját étteremláncát Bud Food néven. Közel tíz év múltán, 1994-ben ismét összeállt a legendás páros egy utolsó közös film, a Bunyó karácsonyig forgatására, ezután útjaik végleg különváltak.

Azóta csak önálló filmjei voltak, egyre kisebb számban, amíg 2003-ban abba nem hagyta. 2010-ben tért vissza utoljára a I delitti del cuoco című filmsorozatban, amelyet Magyarországon 2013 elején a magyar RTL 2 tűzte műsorára Nincs kettő séf nélkül címmel.

Nyugodjék békében!

Címkék: #bud spencer #gyász
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!