Egyéb kategória

Gyors, egyszerű és finom fogások maradék rizsből

Előfordul, hogy elszámoljuk magunkat főzéskor, és túl sok készül valamiből – például rizsből, amivel viszonylag nehéz is jól kalkulálni. De egyrészt nem szeretünk semmit kidobni, másrészt a rizs szuper alapanyag, harmadrészt kreatívak vagyunk, tehát szívesen kreálunk új fogásokat.

vous - 2016.06.25.
Gyors, egyszerű és finom fogások maradék rizsből

A rizs nagyon egészséges alapanyag, még a fehér is! Gondoljunk csak bele, Ázsiában hány millió (milliárd!) ember eszi nap mint nap, akár naponta többször, számtalan formában, és nemhogy nem híznak el tőle, de inkább törékeny, karcsú alkatúak. Úgy tartják, hogy kizárólag rizsen is meg lehet élni, mert minden fontos tápanyag megvan benne: lassan lebomló szénhidrát, vagyis a keményítő a legfontosabb jellemzője. Szóval ne dobjuk ki, hanem használjuk fel!

Rizssaláta

Hozzávalók: 1-2 bögre maradék főtt rizs, paradicsom, kaliforniai, kápia vagy zöldpaprika, újhagyma, uborka, akár zsenge répa, petrezselyem vagy bazsalikom, olívaolaj, citrom, só, bors, mehet bele még ízlés szerint: tonhal, szeletelt sonka, főtt tojás

Ha kíváncsiak vagytok, hogy készül az egyszerű, de ínycsiklandó recept, ide kattintva a Cookta oldalán elolvashatjátok

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.