Egyéb kategória

3 dolog, amit az idegösszeomlás előtt tennetek kell, ha lefagy a gépetek

Azt szokták mondani, hogy akkor ismerszik meg az ember, ha lefagy a gépe. Tipikusan olyan lány vagyok, aki nehezen tudja kezelni az ilyen helyzeteket, főleg, ha egy fontos cikk közben mondja be az unalmast a gépem.

vous - 2016.06.20.
3 dolog, amit az idegösszeomlás előtt tennetek kell, ha lefagy a gépetek

A Purewow próbálja megkönnyíteni nemcsak az én helyzetemet, de a tiéteket is, ha sorstársak vagyunk ebben a dologban: összeszedték azt a három dolgot, amit mindenképp alkalmaznunk kell ilyen esetekben, mielőtt leordítanánk a számítógép nem létező fejét.

1. Adjunk 5 percet neki!

Hát ez eléggé közhelyesen hangzik. Bár az igaz, hogy az összevissza kattintgatások tényleg nem segítenek, sőt, sokszor inkább megnehezítik a helyzetet – ez tapasztalat. Lehet, hogy tényleg jobban járnánk, ha kiszellőztetnénk a fejünket 5 percig, közben pedig figyelnénk az eseményeket. 

Objektum doboz

2. Válasszuk le a külső eszközöket!

Lehet, hogy épp egy fontos dolgot nyomtatnátok, közben pedig töltődik a telefonotok, ami a géphez van csatlakoztatva. Egy idősebb gépnél ez már belassulásra vagy fagyásra adhat okot. Miután adtatok 5 percet a dolognak – könnyen tanulunk! –, válasszatok le minden külső eszközt, így kevésbé lesz leterhelve a gépetek. Ez egy érdekes tény számomra is, hiszen én soha nem mertem kihúzni az USB-csatlakozókat, míg azokat be nem zártam úgy, ahogyan kell.

Objektum doboz

3. Ha mindez kudarcba fulladt, jöhet a kikapcsolás

Előbb adjatok egy esélyt az utolsó mentsváratoknak: próbáljátok meg leállítani a feladatkezelőben azt a gonosz programot, ami valószínűleg előidézhette ezt a szörnyűséget. Ha a feladatkezelő bejön, az már fél siker, ha nem, akkor pedig jöhet a leállítás…

Objektum doboz

Egyébként láttátok már a számítógépes vírusok menő múzeumát? Ide kattintva megnézhetitek.

 Remélem, ezek után kevésbé leszünk idegbajosak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.