Egyéb kategória

Súlyos sérülésektől menthet meg egy jó napszemüveg

Megmondom őszintén, én mindig is kicsit furcsának tartottam azokat az embereket, akik akkor is napszemüveggel a fejükön mászkálnak, ha orkán tombol odakint, és amúgy tél van. Most viszont kiderülhet, hogy nekik volt igazuk, ugyanis a megfelelő napszemüveg akár súlyos sérülésektől is megvédhet bennünket.

vous - 2020.06.29.
Súlyos sérülésektől menthet meg egy jó napszemüveg

Itt a nyár, ez pedig azt jelenti, hogy valami megváltozik mindannyiunk életében. Ha diákok vagytok, akkor itt a szünidő, ha tanárok vagytok, egy rövid periódus erejéig végre elkerülhetitek az iskolát, kinyitnak a nyári strandok, és reggeltől estig fürödhetünk a napsütés szolgáltatta D-vitaminban. Egy dolog azonban mindenkire vonatkozik: jobban teszitek, ha UV-védelemmel ellátott napszemüveget viseltek!

Ha a napszemüvegre terelődik a téma, sokan inkább a forma, szín és alak szerint választanak, és inkább felpróbálják az egész készletet, amíg meg nem találják azt a darabot, ami jól illik a mosolyukhoz. Alig akad valaki, aki a boltba belépve azt nézné meg először, hogy mennyi védelmet nyújtanak az UV-sugárzás ellen, pedig végtére is ezért gyártják őket. Ráadásul igen kellemetlen és komoly sérülésektől tud megvédeni bennünket az, ha a megfelelő napszemüveget választjuk!

Forrás:
Pexels

Azon felül, hogy a napszemüveg védi a retinánkat a napsütéstől, kevesen tudják csak, hogy a szem alatti bőrrész hajlamos a leginkább a rákra, ugyanis ez a légvékonyabb bőrréteg a testünkön – mondta dr. Peter A. Marks bőrgyógyász a Little Thingsnek. Éppen ezért fontos, hogy a napszemüvegünk minimum 90% – de inkább 100% – védelmet nyújtson az UV-sugarak ellen, ezeket pedig már egészen kedvező áron is beszerezhetjük, nem kell feltétlenül a legdrágábbra hajtani. Azt is jó tudni továbbá, hogy a védelem mértéke nincs összefüggésben azzal sem, hogy mennyire sötétek a szemüveg lencséi.

A nyári napsütés 2-3-szor erősebb a télinél, szóval ha télen hordjátok őket, viseljetek napszemüveget nyáron is!

Ajánlott cikkek