Egyéb kategória

Ezeket a természetes izzadásgátlókat vessétek be a hőségben!

Pár hete a szerkesztőségben eszmecserét futtattunk arról, hogy ki melyik márka izzadásgátlóját használja, és milyen véleménnyel van róla. A mi csapatunk tehát e szerint oszlott meg, de van egy másik felállás is. Ott a boltban kaphatók vs. természet adta szerek feszülnek egymásnak. Mi most ezt utóbbi kategóriába ástuk bele magunkat.

vous - 2016.06.15.
Ezeket a természetes izzadásgátlókat vessétek be a hőségben!

Többen ódzkodnak a vegyszerekkel előállított dezodoroktól, sokan tartanak attól az állítástól, mely szerint az alumínium adalékanyag felelős bizonyos betegségekért, akár a rákért. Nem szeretnénk megreformálni a ti szokásotokat, de azért jó, ha tudjátok, hogy milyen alternatív módszerekkel élhettek, ha titeket sem csábítanak a bolti készítmények.

A fújós verziókról köztudott, hogy a Földre nézve kockázatos jelenségek. Olyan gázokat tartalmaznak, melyeket szokás „ózongyilkosként” is emlegetni.

Szódabikarbóna

Ha a már számtalan jó tulajdonságáról megismert szódabikarbónából 1/8-ad teáskanálnyit összekevertek egy kevés vízzel, akkor egyszerre tudhatjátok magatokat biztonságban a kellemetlen szagoktól és a nem kívánt nedvességtől. Amennyiben ezzel a módszerrel kevésbé elégedtetek meg, keverjétek össze a szódabikarbónát egyenlő arányban kukoricakeményítővel, és az így kapott port vigyétek fel a karotok alá.

Citrom

Ez az áldott jó citrusféle! Zsírt éget, fogat fehérít, most pedig elpusztítja azokat a baktériumokat, melyek a hónaljszagért felelősek. Pár cseppet rakjatok egy vattakorongra, és óvatosan itassátok át vele a területet.

Mi mindenre jó a citrom?

Ahány ház, annyi citromfelhasználási szokás. Megesszük, megisszuk, a hajunkra kenjük, és ha nem a szemünkbe dörzsöljük, nagy kárt nem tehet bennünk. Sőt! Szinte nincs olyan betegség, amelyen ne segítene a citrom. A tisztánlátásért most pontokba szedtük a legfontosabbakat:

reggeli napindító, a jó közérzetért

zsíros bőr ellen

fogfehérítő

korpás, zsíros haj ellen

szájszag ellen

illatosító

mosószer

A pontokhoz tartozó receptekért pedig kattintsatok IDE!

Varázsmogyoró

A varázsmogyoró nem egy képzeletbeli név, ez egy valóban létező növény. Az ebből készült kivonatot szintén vigyétek fel egy vatta segítségével a bőrötökre, nem fog semmilyen látható maradékot hagyni maga után. De ha épp grépfrút-, vagy teafaolaj bújik csak meg nálatok, azokkal is kísérletezhettek!

Alkohol

A hatása ugyanúgy működik, mint a citromé, ő is pusztítja a baktériumokat. Töltsétek bele egy kiürült spriccelős flakonotokba, így jelentősen egyszerűbb lesz a mindennapos használata. Ha nem szeretitek a szagát, csepegtessetek bele illóolajokat.

Objektum doboz

Ecet

Igen, igen, iszonyat büdös. Mérlegeljetek, inkább ez, vagy a szintén kellemetlen izzadságszag. De még ez utóbbi tényleg csak negatívummal szolgál, addig az előbbi igyekszik ellensúlyozni a rossz tulajdonságát. Ha ugyanis bekenekedtek az ecettel, a folyadék elkezdi pusztítani a baktériumokat, melyek az orrcsavaró bűzt okozzák.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy nálatok melyik vált be!

Ajánlott cikkek