Egyéb kategória

„Kitárta karjait, hogy üdvözölje a rajongót, majd három kis pukkanást hallottunk” – Christina Grimmie tragédiája

Pénteken este fél 11-kor, egy sikeres floridai koncert után lőtték fejbe az amerikai Voice sztárját, a 22 éves Christina Grimmie-t. Az énekesnőt egy őrült rajongó, a 27 éves Kevin James Loibl végezte ki hidegvérrel, a tragédia előtt az egész világ értetlenül áll. Sajnos azonban nem ő az egyetlen híresség, akit elmebeteg ölt meg.
vous - 2016.06.12.
„Kitárta karjait, hogy üdvözölje a rajongót, majd három kis pukkanást hallottunk” – Christina Grimmie tragédiája

Mi is történt?

Christina Grimmie halálát előre kitervelte gyilkosa

Precízen eltervezett, előre kitervelt gyilkosság volt Christina Grimmie halála: gyilkosa korábban nem ismerte személyesen, kivégzése körülményeit azonban alaposan kitervelte. Két órát vezetett otthonától a koncert helyszínéig, ahol aztán a beléptetőrendszeren is sikerült keresztüljutnia.

„Christina a koncert után jókedvűen autogramot osztogatott, a rajongókkal beszélgetett és fotózkodott. Épp két rajongó beszélgetett a sztárral, előttünk a sorban egy félszeg, zavart fiú állt.

Christina kitárta karjait, hogy üdvözölje a rajongót, ekkor a következő pillanatban három kis pukkanást hallottunk, mintha csak léggömbök durrantak volna… Christina a földre esett, az arcát nem láttam

– mondja a 20 éves szemtanú, Destiny Rivera könnyei között.

A sztáron ebben a pillanatban a közelben ácsorgó testvére, Mark próbált segíteni, de már hiába. Az elkövető először menekülni próbált, aztán – látva, hogy ez esélytelen – saját fejébe is golyót eresztett. A helyszínen várakozók között kitört a pánik, senki sem értette, mi történik.

Másnap az időközben azonosított gyilkos, James Loibl szüleivel közös otthonának ajtaján rossz helyesírással megírt, egyszerű üzenet tudatta: „Mélyen együttérzünk a nagyon tehetséges, szerető Christina Grimmie családjával, a barátaival és a rajongóival. Mást nem tudunk mondani.”

Az utolsó felvétel az énekesnőről

Nem ez az első ilyen eset

Sharon Tate-et különös kegyetlenséggel végezték ki a szektatagok

A gyönyörű, szőke, 25 éves színésznő, Sharon Tate ígéretes tehetségnek számított 1969-ben, amikor a Charles Manson által irányított szekta – „a Család” – véget vetett életének. A híresség, Roman Polanski felesége, 8,5 hónapos terhes volt épp, amikor Los Angeles-i otthonában kivégezték. Egy baráti társaság vendégeskedett nála, nekik is meg kellett halniuk. A hatóságok rekonstrukciója alapján Tate kétségbeesetten könyörgött életéért, de „a Család” hóhérjai tizenhatszor mártották meg benne a kést, majd a PIG, vagyis DISZNÓ szót írták vérével a falra többször is. A máig büntetésüket töltő elkövetők – és szintén rácsok mögött ülő vezérük – tettükkel a „hollywoodi hazugságok” és „a társadalmi igazságtalanságok” ellen szerettek volna fellépni, állították.

John Lennon gyilkosa máig börtönben ül

1980. december 8-án a Beatles ikonikus sztárja, John Lennon Grimmie-hez hasonlóan épp autogramot osztott New York-i otthona előtt. A 40 éves Lennon a stúdióba igyekezett, de hirtelen úgy döntött, hogy szeretne előbb inkább ötéves kisfiának, Seannak jóéjt-puszit adni, ezért haza akart még menni egy félórára. Ekkor a korában aláírásáért sorba álló Chapman odalépett mellé, és többször is meglőtte. A döbbent Lennon utolsó szavai ezek voltak: „Lelőttek, lelőttek.” Hiába szállították kórházba a sztárt, sajnos már nem lehetett megmenteni. Gyilkosa, Mark Chapman azóta is büntetését tölti, vélhetően élete végéig rácsok mögött marad. Tettére nincs magyarázat.

Tupac Shakurt talán más helyett lőtték le

Az ismert és népszerű gengszter-rapper, producer és színész Tupac Shakur mindig veszélyes életet élt, arra azonban senki sem számított, hogy múltja egy napon utolérheti. A Fekete Párducok nevű szélsőséges szervezet tagja volt, albumait – melyek több mint 75 millió példányban keltek el világszerte – szintén ebben a szellemben írta. Az egyik főszereplője a keleti és nyugati parti rapperek között kialakult harcnak, miután összetűzésbe került Notorious B.I.G.-vel és kiadójával, a Bad Boy Recordsszal. 1996. szeptember 7-én aztán egy fehér Cadillacban ülő férfi többször is meglőtte, életéért hat napon át harcoltak a kórházban. Végül édesanyja kérte, hogy hagyják elmenni: máig senki sem érti, miért kellett meghalnia.

Gianni Versace halála az egész világot megrázta

A híres olasz divattervező 1997. július 15-én, miami otthonához közel lőtte le egy 27 éves férfi, Andrew Cunanan. Versace épp egy kellemes, reggeli sétáról tért vissza, amikor Cunanan másodpercek törtrésze alatt mellé lépett, és kétszer is golyót eresztett a fejébe. A divattervezőt természetesen azonnal kórházba szállították, de már nem lehetett segíteni rajta. A sztárt óriási pompával temették nem sokkal később, búcsúztatóján Diana hercegnő és Sir Elton John is jelen volt. Az őrült gyilkosnak nem Versace volt az első áldozata: 1997 áprilisa és júliusa között öt embert is kivégzett, majd július 25-én a saját fejébe is golyót repített. Soha nem tudjuk meg, mi játszódhatott le a lelkében, ami miatt úgy érezte, kényszeresen gyilkolnia kell.

Jill Dandót szintén egy őrült rajongó gyilkolta meg

A BBC sztárriporterét, Jill Dandót 1999. április 26-án, londoni lakásának küszöbén, épp csak néhány centi távolságból érte a végzetes pisztolylövés. Egy szellemileg beszűkült, magányos, összefüggéstelenül motyogó férfit, Barry George-ot tartóztatták le a bűncselekmény miatt, de számos elmélet született az akkor 38 éves riporter halálával kapcsolatban. Voltak, akik szerint azért iktatták ki az élők sorából, mert egy oknyomozó riportja az alvilág titkos összefüggéseit tárta fel, s ezzel veszélyessé vált. Valószínűbb azonban, hogy egy őrült ámokfutása vezetett a halálához.

Ajánlott cikkek