Egyéb kategória

Békéscsabai látnivalók, amiket semmiképpen se hagyjatok ki

Sokan nem tudjátok, hogy Viharsarokról, vagy, ahogy a legtöbben ismeritek, Békés megyéből származom. Mindig büszkeséggel tölt el, amikor a szülőföldemre gondolok, hisz rengeteg szállal kötődöm hozzá, és mindig rabul ejt egy hosszú, nyüzsgős budapesti hét után a maga szerény szépsége. Éppen ezért is tudom ajánlani nektek, hogy látogassatok el a megye központjába, Békéscsabára, garantált kikapcsolódás lehet mindenki számára!
vous - 2016.06.11.
Békéscsabai látnivalók, amiket semmiképpen se hagyjatok ki

Sok mindent lehetne mesélni a helyi érdekességekről, ha emlékeztek még, nemrégiben meg is fejtettük a békésiek titkos nyelvét, most pedig elhoztam nektek a békéscsabai látványosságokat, melyekért bárkinek érdemes lehet ellátogatnia a Dél-Alföldre. Ez esetben, ha nem haragszotok, nem múzeumokról szeretnék mesélni, hanem bizony azokról a helyekről, amelyek egyértelműen a csabai életérzését nyújtják. Íme!

Sétálóutca

Igen, örömmel jelentem be, vidéken is vannak sétálóutcák, maximum kevesebb Michael Kors-boltot találtok bennük. Na, de komolyabbra fordítva a szót, a mi kis sétálóutcánkban is találkozhattok éttermekkel, kávézókkal és kiülős helyekkel. A gyönyörű szökőkút pedig az utca ékköve, egy fagyival a kezetekben órákat lehet itt eltölteni. A Borozó pedig kihagyhatatlan mindazoknak, akik szívesen összeülnének a barátaikkal egy jó bor társaságában.

Széchenyi liget

Mini Margitszigetként definiálnám ezt a gyönyörű természetvédelmi területet. Igazi zöldövezet, akár első randi helyszínének is el tudnám képzelni, így fantasztikus lehetőség azoknak is, akik elbújnának kicsit a város zajai elől.

Sör- és kolbászfesztivál

Kezdetben még nem is gondoltuk volna, hogy a békéscsabai sör- és kolbászfesztivál majd országszerte ismertté növi ki magát. A kolbásztöltő versenyre még külföldről is érkeznek vendégek, persze a hazai hírességeket sem kell félteni, bármikor belefuthatunk egy-egy ismert személybe a fesztivál alatt.

Ha már ismert személyek, tudjátok, hogy mi a közös Erkel Ferencben, Mező Misiben és Balázs Paliban? Azonkívül, hogy mindhárom személy neve a zenéhez köthető, bizony, mindannyian Békés megyéből származnak.

Sőt, utóbbi híresség nemrég könyvet is írt 20. jubileumi évének alkalmából, melyben elárulja, hogyan lett ő a híres Viharsarki Tornádó.

87. Ünnepi Könyvhét

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett ünnepi könyvhetet és gyermekkönyvnapokat idén is megrendezik a Vörösmarty téren június 9–13. között. Az ünnepi könyvhét – nyolc és fél évtizedes hagyományának megfelelően – elsősorban a kortárs magyar irodalom közreadásának ünnepe. Könyvheti mű lehet minden élő magyar szerző első kiadású műve, a klasszikus magyar irodalom új kiadásai. A részletekért kattintsatok ide!

Szultán kenyeres

Na, aki egy jót akar enni, annak máris irány a Szultán kenyeres! Békéscsaba kedvenc pizzázója konkrétan már-már retró helynek számít, hisz 1989 óta él és virul, nos, nemhiába, azóta is imádjuk!

Csabapark

Nem tényleges parkra kell gondolni, hanem egy olyan újonnan épült központra, ami a csabai éjszakák alfája és ómegája. A létesítmény több koncertnek és egyéb programoknak is helyt ad, így manapság a fiatalok kedvenc gyülekezőhelye lett. Aki szórakozni akar, ide menjen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.