Egyéb kategória

Az Eiffel-tornyon túl – Rejtett, de izgalmas helyek a fények városában

Párizsra számos jelzőt lehet aggatni, a divat otthona, a szerelem fővárosa, a parfümök hazája, Európa ékszerdoboza. Egy biztos, a francia főváros szinte minden utcasarkán egy-egy látványosságra bukkanhatunk, de ha egy kicsit többre vágytok, mint az Eiffel-torony, a Notre Dame vagy a katakombák, akkor tartsatok velem. Mutatok néhány rejtett, de annál izgalmasabb helyet Párizsban!
vous - 2015.11.26.
Az Eiffel-tornyon túl – Rejtett, de izgalmas helyek a fények városában

Balloon de Paris

A francia város szívében található egy olyan turistalátványosság, ami bizony kicsik és nagyok számára is élvezetes lehet. A Balloon de Paris a világ legnagyobb lekötött hőlégballonja. Az óriás lufi 150 méter magasságig képes felemelkedni és 6000 köbméter héliummal van megtöltve. Ráadásul nemcsak szórakozásra alkalmas, de környezeti szempontból is fontos szerepet tölt be. A léggömb színe ugyanis a levegő összetétele alapján változik, ezzel is jelezve Párizs lakóinak, milyen is a légszennyezettség.

Csatornamúzeum

Forrás:
Flickr/Benny Wong

Igen, elsőre furcsának tűnhet a gondolat, hogy Párizsban pont egy csatornaművet nézzünk meg, pedig érdemes! A párizsi csatornarendszer nem csupán érdekesnek, de egy izgalmas földalatti kalandnak is tekinthető. Az egyik legkülönlegesebb múzeum, amit a fővárosban találhattok. A csatornázás fejlődésének történetét is megismerhetitek az 1300-as évektől egészen napjainkig. Gyerünk, lépjetek ki a komfortzónátokból!

La Conciergerie palota és börtön

Forrás:
Flickr/Scott Dexter

A La Conciergerie korábban palotaként szolgált, majd 1391-ben Párizs első börtönévé vált. A francia forradalom idején több mint 3000 rab töltött itt utolsó napjait, mielőtt a Concorde téren lefejezték őket. A legismeretebb fogvatartottak között volt Marie Antoinette és Danton. Ha érdekelnek az izgalmas háttérrel rendelkező történelmi helyszínek, akkor itt a helyetek!

Párizs legjobb turkálója

Forrás:
Flickr/Stephan Martin

Ha nemcsak a turkálókat szeretitek, de a vintage dolgokat is, akkor egy tuti helyet nem hagyhattok ki, ha Párizsban jártok! Látogassatok el a Pretty box Vintage nevű vintage turiba, ahol egyedibbnél egyedibb ruhákra bukkanhattok. Érdemes alaposan körbenéznetek, hiszen még akár egy 1920-as évekből való Charleston ruhával vagy egy hippikorszakból származó farmerrel térhettek haza.

La Padoge mozi

Forrás:
Facebook/Pretty Box

Ha igazi filmrajongók vagytok, akkor érdemes ellátogatnotok a La Padoge moziba, ahol nemcsak francia filmeket nézhettek meg, de akár a keleti stílusú kertben teázgathattok, sütiket kóstolhattok és élvezhetitek a francia stílust.

Forrás:
Etoile-Cinemas

Csokoládéközpont

Párizs Saint-Germain-des-Prés nevű kerületét tilos kihagyni, főleg, ha a csokirajongók táborát erősítitek. Mindössze néhány négyzetméteres körzetben több mint 15 világszínvonalú csokoládékészítő bonbonjait kóstolhatjátok meg. A pralinétól kezdve a trüffelen át mindenféle csokit megízlelhettek. Egy biztos: se üres gyomorral, se üres kézzel nem tudtok majd távozni!

Forrás:
Flickr/Derek Key
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.