Egyéb kategória

A tökéletes nyaralásnak VAN receptje – eláruljuk!

A nyaralás szent. Azt hiszem, az egész éves gürizés után mindenkiben kialakul egy érzés, mit érzés, ELVÁRÁS, miszerint a nyaralás az legyen tökéletes. Az elejétől a végéig.
vous - 2016.06.04.
A tökéletes nyaralásnak VAN receptje – eláruljuk!

Ami egyébként érthető is, a kérdés csak az, hogy a nyaralás mitől lesz tökéletes. Mi a jó úti cél? Mi a tökéletes nyári kikapcsolódás receptje, de tényleg? Pálmalevél, koktéllal és sok aranybarnára sült kockahasú pasival? Rövid legyen? Vagy tűnjünk el két hétre? A Vox megadta a titkos összetevőket!

A hosszabb nem feltétlenül jobb

Ez jó kiindulópont, nem? Noha sokan azt gondolnátok, hogy minél hosszabb a kirándulás, annál jobban érzitek majd magatokat, a Wall Street Journal kutatása szerint ez nem feltétlenül igaz. Azt fedezték fel ugyanis, hogy már két nap után jól érzik magukat. Olyasmi lehet ez, mint mikor a kedvenc csokitokból kaptok egy rakatot, és először finom, aztán a végén undorotok lesz tőle. A kevesebb több szabály itt is érvényes!

Édesítsétek meg a várakozást!

Emlékeztek, hogy a december 24-ét is úgy vártátok, mint a kisangyalok, és hogy az milyen jó is volt? Bizony, a nyaralásra is igaz, hogy a várakozás időszaka tesz boldoggá, így kezdjetek neki mihamarabb, mindig emlékeztessétek magatokat, hogy már csak egy nappal kevesebb, így biztosan sokkal jobban örültök majd neki.

Forrás:
pexels

Ismerős vagy ismeretlen hely?

Ez örök dilemma, mert az a képzet él a fejekben, hogy az új helyek tesznek igazán boldoggá, de erre is megvan a tuti válasz! Kimutatták ugyanis, hogy hiába mentek vissza egy adott helyre, nem lesz ugyanolyan. Az emlékek, a tapasztalatok összemosódnak, így gyakorlatilag új élmények várnak rátok, arról nem beszélve, hogy mindig van valami új felfedeznivaló a már többé-kevésbé ismert helyen is.

Az első és utolsó nap legyen a legjobb!

Azaz tudatosan úgy szervezzétek az első és az utolsó nap programját, hogy a lehető legboldogabbak legyetek. Egy kutatás szerint ugyanis ezek a napok a légmérvadóbbak, és ha ezeken a napokon boldogok lesztek, az egész nyaralásotokra így fogtok visszaemlékezni!

Ha pedig nem tudjátok, hová utazzatok, akkor azt ajánlom, nézegessetek képeket. Lehet, hogy a Tátrába kéne elmennetek, vagy Brazíliába? És ne feledkezzetek meg Skóciáról sem!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.