Egyéb kategória

Egy ijesztő ok, amiért lehet, hogy nem fogtok többé bort inni

Arról már biztosan ti is hallottatok, hogy a vörösbor elszínezheti a fogaitokat. Azonban van még egy különös mellékhatása, ami miatt egy dolgot sosem szabad csinálnotok, ha megisztok egy pohár borocskát: a fogmosás.
vous - 2016.06.02.
Egy ijesztő ok, amiért lehet, hogy nem fogtok többé bort inni

Lehet, hogy egyből a fogkefétek után nyúlnátok egy kis vörösbor kortyolgatása után, hogy eltüntessétek a vöröses-lilás színt az ajkatokról és a fogatokról – de ne tegyétek! Hogy miért? Mert ha fogat mostok a borivás után, akkor súlyosan károsítjátok a fogzománcotokat – írja a Popsugar.

A vörösbornak és fehérbornak is magas a savtartalma, ezért nagyon fontos, hogy várjatok legalább egy órát, mielőtt fogat mostok. Szüksége van ugyanis egy kis időre a fogzománcotoknak, hogy helyreálljon a „savas támadás” után. Továbbá az új tanulmányból azt is megtudtuk, hogy a fehérborok jobban károsítják a fogzománcot, mint a vörösborok. Sőt, ha gyakran fogyasztotok fehérbort, az akár súlyos fogkárosodáshoz is vezethet. Úgyhogy alaposan gondoljátok át, hogy milyen borból és mennyit fogyasztotok! Ja, és persze azt, hogy mikor mostok utána fogat…

Forrás:
pexels.com

Milyen bor illik hozzátok a legjobban? – teszteljétek!

Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Ide kattintva kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.