Egyéb kategória

Unjátok már a klasszikus hamburgert? Leteszteltük, honnan és milyet érdemes rendelni!

Chipotle szószos; korianderes-tejfölös; marhahúsos, füstölt lazacos? 5 hamburger, 6 korgó gyomor – leteszteltük, miből válogathatunk, ha az ember unja már a klasszikus hamburgereket.

vous - 2016.05.28.
Unjátok már a klasszikus hamburgert? Leteszteltük, honnan és milyet érdemes rendelni!

Nincs is kellemesebb feladat annál, mint amikor új ízpárok felfedezésére megy az ember – ez az élmény egészen addig tart, amíg nem találkozik egy ehetetlen darabbal. De mi nem adtuk fel!

Úgy döntöttünk, hogy leteszteljük, mi van még az unásig rendelt klasszikus normál-sajtos hamburgerek után, úgyhogy nem kíméltük a gyomrunkat. A pácolt kaktuszostól vagy savanyú uborkástól a BBQ-whiskysig mindent kipróbáltunk.

Jöjjenek is a hamburgerek és a vélemények!

Trófea Grill

Füstölt lazacos hamburger

„A házi burgerzsemlébe marhahúspogácsát, füstölt lazacot, csemegeuborkát, jégsalátát, paradicsomot, majonézt teszünk” – áll a 14. kerületi Trófea Grill honlapján.

Ár: 1890 Ft – szállítási díjat nem számoltak fel

A várható kiszállítási időt teljesítették – 1 órán belül már tesztelésre készen állt a burger. Bevallom őszintén, eléggé pesszimista voltam velük szemben, mert korábbi trófeás élményeim között szerepelt már a kukacos Cézár-saláta is sajnos.

A történtek ellenére, mióta kóstoltam a pirított hagymás hot dogjukat, visszakerültek a bizalom körébe. Valahol a legszélére, de visszakerültek. A lazacburgerüket megkóstolva pedig még beljebb jutottak: ínycsiklandó tálalás, picit ropogós, de mégis puha a puffancs, a füstölt lazac kellemesen fűszeres íze pedig meglepően jól passzol a marhahúspogácsa mellé, egy rossz szavam nincs rájuk. De lássuk, mit mondanak a többiek!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Dani

Mindig is irigyeltem Pierre-t A Konyhafőnökből – etetik-itatják, neki pedig csak beszélnie kell. Ha létezik álommeló, az övé az!

Úgy tűnik, pénzt dobtunk a kéményseprő-szimulátorba. Szegénységi bizonyítvány, hogy most ettem először lazacot. Sajnálom, hogy nem tudom leírni, milyen íze van, mert a füstölés elnyomott mindent. A kezem egy órával később is olyan illatú volt, mintha nyársaltam volna.”

Nóri

„Esztétikailag gusztusos volt, szépen volt tálalva. Nem csúszott szét, mint általában a legtöbb burger. Az ízvilága isteni volt, nagyon szuper volt a füstölt lazac füstös íze. Imádtam! Szerintem teljesen megérte, laktató és nagy adag volt, ráadásul ne felejtsük el, hogy lazac volt benne!”

Sophie

„Látványra abszolút kielégítő volt, ahogy ízre is. Jó volt, hogy lazac és húspogácsa is volt benne, egyik se nyomta el a másik ízét, mindkettő nagyon jól érvényesült. Ráadásul a buci sem volt száraz. Az egyetlen értelmezhetetlen számomra ebben a hamburgerben a Moszkva téri hambistól jól ismert csalamádé jellegű savanyúság volt. Nem volt zavaró, csak ebbe a buliba mintha hívatlanul érkezett volna. De összességében ez a burger szerintem megéri az árát.”

Anna

„Esztétikailag szerintem nagyon mutatós volt a burger, már az is, hogy kis dobozkában szépen el volt rendezve a krumplival. Szerintem 1890 Ft-ért elég nagy adagot kaptunk, ráadásul ugye krumpli is járt hozzá, amiért néhány helyen külön kell fizetni. Az ízek nagyon jól passzoltak egymáshoz, friss zöldségek, remekül átsült marhapogácsa és a lazac.”

Emcsi

„Esztétkiailag reljesen rendben volt. 10-es skálán 9-es. Ár/érték arányban abszolút megéri, nekem ez volt a második kedvencem úgy, hogy sosem ettem még lazacot.”

All American Food

Tennessee hamburger

„Dupla húspogácsa BBQ-whisky alapon jalapeno paprikával, házi sajtszósszal”

Ár: 1950 Ft – szállítási díjat nem számoltak fel

Szintén tartották a diszpécser által ígért időt. A dupla húspogácsa, a kétféle szósz és a jalapeno miatt kicsit súlyos volt a burger – ha megeszed az egészet, garantált a kajakóma utána. A BBQ-whisky és sajtszósz kombó nagyon nyerő volt, az összes hamburger közül ők dolgoztak szerintem a legjobb alapanyagokkal; friss, ropogós zöldségek és omlós marhahús.

Egyetlen szépséghibája volt, hogy elképesztően sós volt. A kevesebb több elven: ugyanezekkel a szószokkal, kevesebb sóval és egy marhahúspogácsával nálam ők lennének a nyerők. Ezzel a véleményemmel pedig, úgy tűnik, egyedül vagyok.

Dani

„Bár ez volt a legdrágább, külsőre egyáltalán nem fogott meg. A zsemle túl vastag volt, a hús íze, állaga és színre gólyatáboros fasírtra hasonlított. Sok dologra szívesen emlékszem (vagy emlékeznék) vissza a gólyatáborból, de a fasírt nincs köztük. Valakinek utolsónak is kell lennie…”

Nóri

„Esztétikailag kifejezetten lelombozott. Átázott a papírja, és nehéz volt kicsomagolni, ez már egy rossz kezdés volt. Az ízvilága nem volt rossz, de semmi különlegeset nem éreztem benne, pláne nem a whiskyt. Ráadásul nagyon sós volt az egész hamburger. Ár-érték arányban egyáltalán nem éri meg sajnos.”

Forrás:
Kerepeczki Anna

Sophie

„Kifejezetten csalódás volt ez a hamburger, mindazt a különlegességet nem éreztem rajta, ami a leírásban volt. Látványra kifejezetten nem volt gusztusos, és az íze sem győzött meg, ugyanis a hús annyira sós volt, hogy az mindent elnyomott, és a buci is száraz és morzsálódó volt. Közel 2000 ezer forintért biztos nem rendelném meg, de lehet, hogy sokkal olcsóbbért sem.”

Anna

„Nem valami guszta a papírcsomagolása a burgernek, mert teljesen átázott, mire megérkezett. Nagy adag, de kicsit drága szerintem kétezer forintért. Ízre kicsit sós, de olyan jó csípős és barbecue-s, amilyennek elképzeled, amikor leadod a rendelésed. Nekem bejött!”

Emcsi

„Mivel imádom a csípőset, ezért ez volt a kedvencem. Csípett, ahogy kellett. A whiskyt nem éreztem rajta. A házi sajtszósz viszont über alles. Bár nekem ez ízlett a legjobban – a csípős íz miatt, de ennyi pénzért nem elég a csípős íz, kellett volna valami plusz, amit a házi sajtszósz sem tudott sajnos kielégíteni.”

Burgerland

Sajttal töltött hamburger

Sajttal töltött húspogácsa, zöldségek, mustár, ketchup”

Ár: 1840 Ft – a szállítási díjat (250 Ft) is tartalmazza

A szállítást tekintve ők voltak a legnehezebb helyzetben, a legmesszebb voltak, ebédidőben annyian rendeltek tőlük, hogy 1,5 órát ígértek a szállítási időre – mindezek ellenére megérkezett egy 50 perc alatt. Pluszpont, hogy a rendelésfelvétel is ultragyors volt, a diszpécserlány pedig végig annyira jó fej volt, hogy nekem is jókedvem lett tőle.

Kíváncsian vártam, hogy Majka burgerezője mit tud – a street food fesztiválokon elég jókat hallani róla. Netpincéren is egész szépen felpontozták a sajttal töltött húspogácsás burgert és a koncepció is tök jól hangzik, klasszikus recept egy kis csavarral.

Kicsit megszenvedte az utat a burger, és hát a csomagolása is nagyon őszintére sikeredett. Ízvilágra egyből a Dagály strandos retró burgert juttatja eszembe, ami csak azért fura, mert nem volt benne csalamádé – mégis éreztem benne az ízét. Ha olcsóbb lenne, azt mondanám, hogy tök oké, mert gyerekkorom hamburgereit idézi, de 1850 forintért (250 Ft-os szállítási díjjal együtt) túlárazottnak érzem. Eleinte azt gondoltuk, hogy a tesztelés során az Azteca „kaktuszos” burgere lesz a legmegosztóbb, de a többiek hozzászólásai alapján ez nem így történt:

Forrás:
Kerepeczki Anna

Dani

„Tudom, hogy olcsó poén, de hatalmas ziccer, nem tudom kihagyni, ne haragudjatok, első ránézésre azt hittem:

Ebbe én ma még belehalok.

Nem nézett ki túl jól a burger, az íze viszont annál jobb volt. Balatoníze volt. Jó értelemben. Hatalmas pluszpont Majkáéknak, hogy nem volt benne csalamádé. Nálam ő az abszolút győztes, hiába kellett rá sokat várni.”

Nóri

„A dunaújvárosi strandon ettem ilyet utoljára, anno, '96-ban. Akkor imádtam, most kevésbé. Esztétikailag nem volt a legkecsegtetőbb: elveszett a húspogácsa a zsemlék között, ráadásul teljesen át volt ázva az egész. Az ízvilága nem volt rossz, de jó sem. Megettük. Ár-érték arányban kicsit sokallom az 1840-et egy lapos, ázott hamburgerért.”

Sophie

„Ez a hamburger egyetlen dolgot teljesít, de azt maximálisan: egy falattal repít vissza az időben. Pontosan azt az ízt és színvonalat hozza, mint mikor a gasztroforradalom előtt a bódékban a lángos mellett hamburgert és hasonló minőségű hot dogot lehetett kapni. Ezt pedig talán mindenki maga döntse el, hogy a nosztalgia miatt már-már „nagyiféle” jelzőkkel illeti és imádja ezt a hamburgerműfajt, vagy menekül előle.

Mindenesetre az ára akkor is túlzás, ha 'vintage'-ként akarják eladni.

Anna

„Olyan íze van, mint ahogy kinéz. 1840 Ft? Na ne!”

Emcsi

„Kicsit nyers volt a hús, ha hamburgerre vágytok, megkapjátok az igazi hambiízt, de semmi többet. Ennyi pénzért jobbat kaptok.”

Arizona Grill

Chipotle burger füstölt gomolyával

„Füstölt gomolyasajt chipotle szósszal, házi hamburgerszósz, jégsaláta, paradicsom, lila hagyma”

Ár: 1460 Ft – a szállítási díjat (260 Ft) is tartalmazza

A Burgerlandhoz hasonlóan ők is fullon voltak ebédidőben, velük ellentétben nem jelezték, hogy 2 óra elteltével fog csak a rendelésünk megérkezni. Az Arizona Burgert és az Azteca Tex-Mexet egy cég működteti, úgyhogy mindkét buci egyszerre, késve érkezett.

Ettől a kis intermezzótól eltekintve a hamburger minden tekintetben magas minőséget hozott. A csomagolástól kezdve a burgerig már-már zavaróan minden camera ready volt, mintha csak Instagramra tervezték volna őket. Újabb meglepetés ért minket, amikor kicsomagoltuk, és csirkét találtunk egy vega burgerben. Kár érte. Vagy mégsem? 1190 Ft-ért ízletes, minőségi alapanyagokból készült burgert kaptam, és a csirke-gomolyasajt ütős kombó, még ha nem is így volt eltervezve. A késést, a csirkét a vega burgerben ellensúlyozta a ízléses tálalás és a minőségi áru.

Szervezet vs. konyha 2-2 – a hambi sorsáról a többiek döntenek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Dani

Ha szépségversenyt rendeztünk volna, valószínűleg Miss Arizona lett volna a győztes. Sokkal inkább hasonlított egy jó szendvicsre a Subwayből, mint hambira. Újra elkönyveltem magamban, hogy a csirkemell – aminek egyébként nem vagyok nagy rajongója – nem való hamburgerbe.”

Nóri

„Különleges volt. Ilyen ízvilágú hamburgert még sosem kóstoltam. Nem a megszokott jégsaláta-hagyma-paradicsom kombináció volt, hanem egy finom csirke-gomolyasajt kombó fogadott, ami nekem bejött. Így szerintem ár-érték arányban is megérte.”

Sophie

„Mivel az Azteca testvére, és ugyanaz a hús volt mindkét burgerben, így amit ahhoz írtam, erre is igaz. A fő különbség, hogy ebben gomolyasajt is van, ami jelentősen megdobja az élvezetet, ráadásul az ára sem vészes. Nálam ez az egyértelmű ezüstérmes.”

Anna

„Sokat vártunk erre a burgerre, és nem érte meg a várakozás. Semmi extra. Jobban jár az ember lánya, ha otthon maga dob össze egy ilyet. :)”

Emcsi

„Nagyon rendben volt. Isteni volt a hús íze. EZ ÉRI MEG A LEGJOBBAN!!!”

Azteca Tex-Mex Grill

Napolyto Chicken burger

„Rostlapon sült csirkeszeletek, pácolt kaktusz, friss vegyes saláta, korianderes tejföl”

Ár: 1190 Ft – szállítási díj nem volt

Miután leadtuk a rendelést, közel 2 óra alatt érkezett meg – amikor hívtam őket, kinyomtak. De ez akkor sem veszi el a kedvem, hogy egy jót egyek! A leírása alapján az egyik legizgalmasabb burgernek tűnt. A mexikói hambi koncepciója számomra eléggé megosztó: a korianderes tejföl inkább a quesadillához passzol. A „pácolt kaktusz” esetében kérdéses volt, hogy egy fantázianévvel vagy kovászos uborkával állunk szemben – nagyobb durranásra számítottunk. Mindenesetre nem egy elvetett ötlet keverni a két ízvilágot, ár/érték arányban ez a hambi is jól teljesített.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Dani

„Szinte ugyanaz, mint az Arizona, kivéve a kaktuszt. Ha ettetek már kovi ubit, ettetek már pácolt kaktuszt is. Egyébként ő is nagyon csinos, Insta-kompatibilis. Számomra a versenynek egy nyertese és négy vesztese van. A rangsor:

  1. Burgerland
  2. Trófea
  3. Arizona
  4. Azteca
  5. All American”

Nóri

„Izgatottan vártuk, hogy milyen lesz a kaktuszos hamburger, és meglepődve láttuk, hogy kaktusz szinte alig van benne. Bevallom, én ennek örültem. Az íze szuper volt, mint egy könnyed grillezett csirkés szendvics. Az ár-érték arányt illetően szerintem picit drága volt a hamburger méretéhez mérten, de összességében megérte.

A csomagolás az 5/5 pont, mert nem tapadt rá, nem ázott át, és könnyen ki tudtuk bontani.”

Sophie

„Ismét egy burger, ami többet ígér, mint amit végül ad. Küllemben és ár/árték arányban rendben van, de ha valaki azért rendeli meg, hogy a kaktusz miatt valami hatalmas különlegességet kóstolhasson, az csalódni fog. Igazából a szósz, a hús és a buci dominál, amelyek viszont szerencsére tényleg finomak.”

Anna

„Közel két órát vártunk a burgerre, de nem érte meg. Nekem nem jöttek be a csirkeszeletek. A csomagolást viszont kiemelném, a Trófea dobozkája után a második kedvencem.”

Emcsi

„Finom, finom. Kicsit sok az ubi, ja, nem, az a kaktusz volt. Imádom az uborkát, szóval, aki szintén szereti, annak megéri, mivel a kaktusznak uborkaíze van. FULLRA! Összességében jó élmény volt, ízlett.”

A termékeket a VOUS szerkesztősége saját költségén szerezte be, a teszt nem volt része egyetlen promóciónak sem.

Ajánlott cikkek