Egyéb kategória

Egy füldugó, ami az összes nyelvvizsgaparát örökre megoldja

A technika fejlődésével egyre több olyan kütyüt alkotnak, ami életünket minden szempontból megkönnyíti. A legújabb találmány a nyelvi nehézségeket hidalja át és valós idejű fordítással segíti a kommunikációt.
vous - 2016.05.20.
Egy füldugó, ami az összes nyelvvizsgaparát örökre megoldja

Amikor a nyelvvizsgára készültünk, vagy egy sorozatot néztünk, amit még nem szinkronizáltak/feliratoztak, hálát adtunk volna egy ilyen szerkentyűért. Egy olyan füldugót találtak fel ugyanis, ami valós időben fordít nyelveket, így ha egy olyan emberrel kell kommunikálnotok, akivel nem beszéltek azonos nyelven, a jövőben már simán fog menni – írja a PureWow.

A füldugó egy nyelvfelismerő programot használva működik, így szünet nélkül tud fordítani a beszédpartnerek között. Eddig angol, francia, spanyol és olasz nyelveket tartalmaz, de hamarosan hozzáadnak hindi, arab, szláv, afrikai és kelet-ázsiai nyelveket is.

Ezzel az újítással többé nem fordulhat elő a bábeli zűrzavar.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.