Egyéb kategória

Egy füldugó, ami az összes nyelvvizsgaparát örökre megoldja

A technika fejlődésével egyre több olyan kütyüt alkotnak, ami életünket minden szempontból megkönnyíti. A legújabb találmány a nyelvi nehézségeket hidalja át és valós idejű fordítással segíti a kommunikációt.
vous - 2016.05.20.
Egy füldugó, ami az összes nyelvvizsgaparát örökre megoldja

Amikor a nyelvvizsgára készültünk, vagy egy sorozatot néztünk, amit még nem szinkronizáltak/feliratoztak, hálát adtunk volna egy ilyen szerkentyűért. Egy olyan füldugót találtak fel ugyanis, ami valós időben fordít nyelveket, így ha egy olyan emberrel kell kommunikálnotok, akivel nem beszéltek azonos nyelven, a jövőben már simán fog menni – írja a PureWow.

A füldugó egy nyelvfelismerő programot használva működik, így szünet nélkül tud fordítani a beszédpartnerek között. Eddig angol, francia, spanyol és olasz nyelveket tartalmaz, de hamarosan hozzáadnak hindi, arab, szláv, afrikai és kelet-ázsiai nyelveket is.

Ezzel az újítással többé nem fordulhat elő a bábeli zűrzavar.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!