Arról már írtunk nektek, hogyan kell profin megpucolni egy gránátalmát, illetve elhoztuk nektek a szomorú hírt, hogy eddig nemcsak ti, de mi is rosszul használtuk a post-itet. Most a narancs héjának helyes eltávolításával szembesítünk titeket! Korábban már írtunk ezzel kapcsolatban két gyors módszerről, de most bemutatunk egy újabb és talán még könnyebb stratégiát.
Amíg nem ismertétek ezeket az eljárásokat, talán ismerős lehetett a szituáció, amikor belehatoltatok a narancs vastag bőrébe a körmötökkel, majd szét-, rosszabb esetben szembefröcskölt titeket. Tény, hogy narancsot pucolni nem egy boldogság, de az ízéért meg kell szenvedni.
A Tablespoon talált egy technikát, ami főleg a mandarinnál válik be, de teljesen jó narancs esetében is. Egyszerűen vágjátok le a narancs két végét, a késsel hozzatok létre egy kis vágatot a narancs közepe táján, majd óvatosan nyissátok szét az egészet. Innen már könnyen meg tudjátok enni a héjon csücsülő gerezdeket.
Ha hazamegyünk, mi is rögtön kipróbáljuk!