Egyéb kategória

Tippek, amikkel megnyerhetitek magatoknak az állásinterjút

Éppen munkakeresésben vagy munkahelyváltásban vagytok? Akkor bizony nálatok is állásinterjú-szezon van, ami azt jelenti, hogy alaposan fel kell készülnötök minden egyes alkalomra.
vous - 2016.05.08.
Tippek, amikkel megnyerhetitek magatoknak az állásinterjút

Néha ugyanis annyira apró dolgokon múlik a sikeres felvétel, hogy az már szinte elképesztő, bár inkább úgy mondanám, hogy ezek szinte alapelvárások, így jó, ha ezzel az 5 dologgal előre készültök, még mielőtt elindultok otthonról az állásinterjúra. Itt pedig elolvashatjátok, hogyan kell túllendülni a munkavesztés által keletkezett nagy sokkon.

Mentsétek el a cég telefonszámát!

Forrás:
pexels

Bármikor megtörténhet ugyanis, hogy dugóba keveredtek, baleset ér benneteket, hiába indultok el előbb, hogy biztosan odaérjetek. Éppen ezért mentsétek el a cég vagy a kapcsolattartó telefonszámát, hogy rögtön értesítsétek a késésről, a váratlan helyzetről, és szükség esetén egy másik időpontot egyeztessetek.

Készüljetek pár kérdéssel!

Készüljetek fel a cég múltjából, feladatköreiből. Minden interjún felteszik a kérdést, hogy milyen észrevételeitek, kérdéseitek vannak. Készüljetek előre a kérdésekkel, jegyzeteljetek, jó benyomást keltetek majd a felvételiztetőkben, ha látják, hogy előre készültetek, és vannak is kérdéseitek.

Vigyetek referenciapapírokat!

Jó jel, ha kérik, kíváncsiak a referenciáitokra, ezért legyen nálatok nyomtatva egy paksaméta, amit át tudtok adni átnézésre. Szintén pluszpont jár nektek azért, mert előre kinyomtattátok, és készültetek.

Nyomtassátok ki az önéletrajzotokat!

Igen, általában az önéletrajzotok már náluk van, és jobb esetben nyomtatva előttük van, miközben beszélgetnek veletek, de mi van, ha kifogyott a nyomtató? Bármi megtörténhet, legyen nálatok is pár példány mindig, ezzel is bizonyítjátok, hogy precízek és naprakészek vagytok. És hogy milyen a tökéletes önéletrajz? Hát pont ilyen!

Vigyetek tollat!

Ciki, ha tollat kell kérni, ma már aki folyamatosan dolgozik, toll nélkül nem is tud élni – még Zsófi sem, ő fel is vállalta tollfüggőségét –, így legyen nálatok pár darab mindig. Jó, ha ellenőrzitek, hogy tényleg fog is, ne a helyszínen derüljön ki, hogy kifogyott.

Ajánlott cikkek