Egyéb kategória

Selejtezésre fel! Dolgok, amiket nagy hévvel, de feleslegesen gyűjtünk

Sok furcsa szokásunk van, nemcsak nekünk, lányoknak, hanem mindenkinek. Az egyik a kényszeres gyűjtögetés. Ti is felhalmoztok olyan dolgokat, amikről tudjátok, hogy soha sem veszitek hasznát, de mégis tele van vele a szobátok vagy a szekrényetek?

vous - 2020.07.26.
Selejtezésre fel! Dolgok, amiket nagy hévvel, de feleslegesen gyűjtünk

Korábban már összegyűjtöttem nektek, mikor érdemes kidobnotok a már feleslegessé vált dokumentumokat. Most azt szedtem össze nektek, hogy mik azok a dolgok, amiket a leggyakrabban gyűjtünk, de inkább csak a szeméthegyet halmozzuk vele.

Száraz virágok

Kaptok egy rózsát a barátotoktól, az apukátoktól, esetleg a keresztszüleitektől. Az elején még olyan szépen mutat a virág, hogy azt kívánjátok, bárcsak sosem hervadna el. Itt jön az ötlet: aha! Szárítsuk ki, hiszen úgyis mutat majd valahogy! Csajok, én is gyűjtöm a kiszáradt virágaimat, na de minek?! Jó és egyben szép emlék, de egy idő után túlságosan elfoglalja a szobát, főleg, ha sok van belőle. A babonások szerint elvileg még a szellemeket is bevonzza, bár erről szerencsére nincs tapasztalatom.

Bérletek

Forrás:
pixabay.com

Én például olyan szorgalmasan gyűjtöm a lejárt bérleteimet, mintha megkért volna rá a BKK. Nem tudom, honnan jön ez a kényszeres bérletgyűjtögetés, de egytől egyig fel tudnám nektek mutatni az összes elhasznált darabot.

Újságok

Csajok vagyunk, rengeteg magazint olvasunk már kisiskolás korunk óta. Nektek is megvan majdnem az összes darab a régi kedvenc újságotokból? Szerintem itt az ideje kiválogatni őket. Higgyétek el, sosem fogjátok elővenni az 5–10 évvel előtti magazinokat. Maximum akkor, ha a későbbiekben selejtezést végeztek a szekrényetekben és véletlenül a kezetekbe kerülnek ezek az ősi lapok.

Poszterek

Forrás:
pexels.com

Mi az, amiből még az újságoknál is több van a fiókjainkban? Naná, hogy a poszterekről beszélek! Szerintem ti is mindig kiszedegettétek a kedvenceitekről megjelent plakátokat, amit vagy kiragasztottatok, vagy nem, de rakásszámra gyűjtöttétek a bandákról és az énekesekről ezeket. Fájni fog, de ha feleslegesen fekszenek a fiókotokban ezek a papírok, ideje vagy elajándékoznotok (már ha van kinek), vagy megválni tőlük. Honnan tudjátok, hogy már nincs ezekre szükségetek? Onnan, hogy csak nagytakarításnál tűnik fel hirtelen a sok gyűrött poszter a fiókotokban. Vagyis ha eddig nem hiányoztak, ezután sem fognak.

Sörös-, energiaitalos dobozok nyitófülei

Ennek volt talán a legnagyobb népszerűsége. Még mindig sokan gyűjtik a kis nyitófülecskéket, mondván, hogy karkötőt, nyakláncot lehet belőlük készíteni. Vannak, akik már évek óta lámpabúra készítéséhez gyűjtik ezeket a füleket. De őszintén, lányok: vettétek valaha a fáradságot, hogy elkészítsétek ezeket? Ha igen, le a kalappal előttetek!

Üzenettel ellátott kupakok

Forrás:
pexels.com

Vannak azok az üveges üdítőitalok, amiknek a kupakjában cuki üzenetet találunk. Miért van az, hogy néhányan kényszert érzünk arra, hogy minden egyes kupakot eltegyünk?

Mozijegyek

Számon tartjátok, hogy hányszor ültök be moziba? Én speciel ezzel tényleg nem élek, de ismerek pár embert, akik nagy hévvel gyűjtik a mozijegyeket. Ti közéjük tartoztok? Egyébként ha van kedvetek, csekkoljátok Tilla új filmjét, már adják a mozikban!

Kártyanaptárak

Édesapám például gyerekkora óta gyűjti az efféle naptárakat, de olyan szenvedéllyel, hogy már a több tízezres darabszámot meghaladta a gyűjteménye. Konkrétan szekrényeket kellett barkácsolni a naptárjainak. Ez csak azért lóg ki az általam felállított sorból, mert nyilvánvalóan sosem fogja ezeket kidobni – ez nem is kérdés –, hiszen nemcsak pénzbeli, de eszmei értékkel is bír ez az óriási gyűjtemény.

Ti mit gyűjtötök kényszeresen?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.