Egyéb kategória

Vízálló, szállítható és ökoház? – erre csak igent lehet mondani!

Mindig is híve voltam az olyan megoldásoknak és lakásoknak, amik védik a környezetünket, de nem igazán tudtam elképzelni, ez hogyan kivitelezhető. Aztán megláttam ezt a kicsi házikót, és elvesztem.
vous - 2016.05.01.
Vízálló, szállítható és ökoház? – erre csak igent lehet mondani!

Vízálló, hordozható, bárhová lerakható, és 100%-ig újrafelhasznált anyagokból készült. Meg kell őrülni! Egy holland dizájncég, a Fi Factory ugyanis újrahasználható hullámos kartondobozokból készíti ezeket a kicsi mesebeli modern kuckókat. A kartondobozokat meghatározott formában egymásra préselik, míg elég vastag nem lesz, és környezetbarát ragasztóval ragasztják össze. Végeredményként egy 1,2 méter vastag házfalat kapnak, amiket aztán össze tudnak illeszteni, így a ház szabadon tervezhető, alakítható. A videóban meg is nézhetitek, hogy is néz ki pontosan ez a folyamat.

Én beleköltöznék, ti nem?

Ha pedig már különleges házról írtam nektek, és ti elolvastátok, akkor biztosan érdekelni fog benneteket a fejjel lefelé fordított ház, vagy az Antarktiszon álló különleges épületkomplexum, amit a tudósok használnak. Bár ez a hegyoldalba elrejtett nyaralóhely sem hétköznapi látvány, rögtön csomagolásra késztet, az tuti!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.