Egyéb kategória

Vízálló, szállítható és ökoház? – erre csak igent lehet mondani!

Mindig is híve voltam az olyan megoldásoknak és lakásoknak, amik védik a környezetünket, de nem igazán tudtam elképzelni, ez hogyan kivitelezhető. Aztán megláttam ezt a kicsi házikót, és elvesztem.
vous - 2016.05.01.
Vízálló, szállítható és ökoház? – erre csak igent lehet mondani!

Vízálló, hordozható, bárhová lerakható, és 100%-ig újrafelhasznált anyagokból készült. Meg kell őrülni! Egy holland dizájncég, a Fi Factory ugyanis újrahasználható hullámos kartondobozokból készíti ezeket a kicsi mesebeli modern kuckókat. A kartondobozokat meghatározott formában egymásra préselik, míg elég vastag nem lesz, és környezetbarát ragasztóval ragasztják össze. Végeredményként egy 1,2 méter vastag házfalat kapnak, amiket aztán össze tudnak illeszteni, így a ház szabadon tervezhető, alakítható. A videóban meg is nézhetitek, hogy is néz ki pontosan ez a folyamat.

Én beleköltöznék, ti nem?

Ha pedig már különleges házról írtam nektek, és ti elolvastátok, akkor biztosan érdekelni fog benneteket a fejjel lefelé fordított ház, vagy az Antarktiszon álló különleges épületkomplexum, amit a tudósok használnak. Bár ez a hegyoldalba elrejtett nyaralóhely sem hétköznapi látvány, rögtön csomagolásra késztet, az tuti!

Ajánlott cikkek