Egyéb kategória

Tipikus helyzetek, amiket minden buszon olvasó ismer

Ezzel a cikkel most az is kiderül számotokra, hogy én bizony hajlamos vagyok belemerülni az olvasnivalóba, akkor is, ha sétálok, vagy éppen tömegközlekedek. Igen, még akkor is, ha csak egy megállót megyek.
vous - 2016.05.01.
Tipikus helyzetek, amiket minden buszon olvasó ismer

Mondjuk ez talán gyanítható volt, hiszen írtam már nektek a pöttyöskönyv-imádatomról is, meg firkantottam nektek pár sort A lány a vonaton című könyvről is. És hát tény: aki ír, az általában könyvmoly a javából, már amikor jut rá ideje, többnyire utazás közben.

Aki pedig hasonló életmódot folytat, és a tömegközlekedés nagyrabecsült eszközein lapozza a könyvét, az biztosan magára ismer majd az alábbi helyzetekben, mert bizony, aki trolin, villamoson olvas, az felhívja magára a figyelmet előbb-utóbb, és furcsa vagy kevésbé furcsa reakciókkal találja szembe magát.

Forrás:
pexels

A leskelődés

Tudjátok, amikor valaki nem lát rá a könyvetek borítójára, és veszettül tudni akarja, hogy mi a könyvetek címe. Ez azért szokott vicces lenni, mert ahelyett, hogy megkérdeznék, fura pózokba görnyednek, hogy rálássanak a borítóra. Amiről egyébként azt hiszik, nem feltűnő, és nem veszitek észre, de valójában az egész busz őt nézi, hogy mi a frászkarikát művel. Ti pedig többnyire zavartalanul olvassátok a könyvet tovább, és jót szórakoztok magatokban.

Mit olvasol?

Vannak azok, akik természetesen megkérdezik, és nem teszik ki magukat annak a tortúrának, hogy feltűnésmentesen kinyomozzák. Ha szerencsétek van, még egy érdekes diskurzus is kialakul köztetek a kedvenc írótokról. Így szoktak megalakulni a könyvklubok is.

Együttolvasás

Amikor érzitek, hogy a fölöttetek álló rácuppant a könyvetekre, és fölétek hajolva olvas a könyvetekből. Akkor pedig már biztosak vagytok benne, amikor lapoztok, és felsóhajtanak felettetek, mert ők még nem értek el az oldal végére.

Veletek mi szokott még történni, mikor buszon olvastok?

Ajánlott cikkek