Egyéb kategória

A dráma a legnagyobb hangulatgyilkos – na de nem a lakásban!

Hogy mitől lesz drámai egy enteriőr? Milyen egy „hatásvadász”, színpadias tér? Kinek ajánlanám? Milyen benne lakni? Hogyan alakíthattok ki otthon magatoknak egy ilyen szobabelsőt? Elárulok mindent!

vous - 2016.04.26.
A dráma a legnagyobb hangulatgyilkos – na de nem a lakásban!

Ha szeretitek a barokkos, kissé túlzó tereket, rengeteg drapériát, sötét színeket, a félhomályt, az izgalmas, dekoratív kiegészítőket, szobrokat és festményeket, imádni fogjátok ezt a stílust. Habár igazából ez nem is egy stílus, sokkal inkább egy hatás vagy hangulat.

Ezek a terek indulatokat, érzelmeket váltanak ki az emberből – a legjobb értelemben. Sokkal inkább figyelünk magunkra és egymásra egy ilyen helyiségben. Olyan, mintha egy zárt világ lenne, egy burok, ahol szinte megszűnik a külvilág.

Kuckós és színpadias egyszerre. Lecsendesít, nyugalmat áraszt. Amire a fényes és matt felületekkel, illetve a jól megválasztott világítással csak még inkább ráerősíthettek. Ezektől a hangulatvilágításoktól pedig nemcsak hogy elegáns, de játékos is lesz a tér.

Így érjétek el

Hogy milyen eszközökkel és berendezési tárgyakkal érhetitek el ezt a drámai hatást egy térben?

  • Használjatok sötét festékeket és tapétákat a falakon. Ha nem is az összesen, de legalább egy-egy nagyobb felületen. Az általa kialakult kontraszt miatt szuperdrámai lesz az összhatás.
  • Válasszatok minőségi anyagokat, kárpitokat. A nehéz, súlyos függönyökre, bársonykárpitokra, selyemre, szaténra, santungra és szőrmékre essen a választásotok.

  • Az ablakokra kerüljenek földig érő, sőt még azon is túl érő függönyök, az ágyak kapjanak baldachint, a kanapék és ágyak jó sok díszpárnát.
  • Kiegészítőkből, festményekből választhattok jó sokat. Itt nincs limit. A kevesebb itt egyáltalán nem több! De jól fontoljátok meg a dekorációt. Válasszátok ezek közül is a minőségit, legyen az egy márvány ceruzatartó, szobor, de akár egy régi porcelán vagy kristályváza is jöhet.

@ideatt által közzétett fénykép,

  • Ha éppen lakásátalakításon töritek a fejeteket, jöhetnek a kandallók is – még ha nem is igaziak. Érdemes a bioetanolos látványkandallók közül válogatni, ha nem szeretnétek az engedélyeztetéssel bajlódni.
  • Festményekből mindegy, hogy olaj vagy akvarell, a lényeg, hogy legyenek mozgalmasak a képek. Válasszatok minél nagyobbakat vagy akár sok picit. Ezek mellett az aranykeretes, illetve a velencei tükör is jó választás.

  • A központi világítás mellett, ami ebben az esetben lehet például egy klasszikus csillár, szükségetek lesz egy csomó helyi fényforrásra is. Esténként kapcsoljatok fel egy-egy asztali vagy állólámpát. Imádni fogjátok, ahogyan megváltozik a fényüktől a tér.
  • Legyen egy-egy tárgy meghökkentő! Éljetek a gegek általi lehetőségekkel vagy akár a groteszkkel, a lényeg, hogy minél hatásosabb legyen a tér.

Bazár

1. Ezüst díszpárna – H&M Home

2. Gyertyatartó – Zara Home

3. Kanapé – IDdesign

4. Tükör – Zara Home

5. Függőlámpa – IDdesign

6. Falióra – IDdesign

7. Képek – Ibride

8. Daruszobor – IDdesign

9. Fémtálca – H&M Home

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!