Egyéb kategória

Előállt történetével az 5 éve menstruáló lány

Az átlagos menstruáció 28 naponta kb. 4-5 napig tart. Ezt persze rengeteg tényező befolyásolhatja. Egy biztos: ha 5 évig tart a menstruáció, ott valami nagyon nincs rendben.
vous - 2016.04.21.
Előállt történetével az 5 éve menstruáló lány

Egy ausztrál nő, Chloe Christos 14 éves korától egészen 19 éves koráig menstruált. Vonakodott bárkinek is szólni róla, szégyellte, hogy ez történik vele. Amikor végre elő mert állni a problémával, az orvosok nem tudták megállapítani, mi okozza az állandó vérzést. Orvosai méheltávolító műtétet javasoltak neki, de a lány ebbe nem nyugodott bele. Kórházról kórházra járt, amíg végre megszületett a diagnózis: Willebrand-szindrómát diagnosztizáltak nála. A Willebrand-szindróma a leggyakoribb véralvadási zavar, a hemofíliához hasonló kóros vérzékenységgel járó állapot.

Chloe a diagnózis után 7 éven keresztül egy olyan gyógyszert kapott, ami segített szabályozni a vérzését. A lány azt mondja, az orvosok azért nem tudták megállapítani pontosan a betegségét, mert a Willebrand-szindróma kezelése leginkább a férfiakra specializálódott.

Rengeteg statisztikai adatot és kezelési módszert olvastam a betegségről, ám ezek csak a férfiakra vonatkoznak. Szinte semmit sem találtam arról, hogy a nőket is érintené ez a betegség. Remélem, ez változni fog.

– nyilatkozta a lány az ABC Newsnak.

Amellett, hogy menstruációs zavarokat okozhat a betegség, jellemző tünet lehet még a gyakori orrvérzés, ínyvérzés, véres széklet vagy vizelet. Mivel a tünetek legtöbbször enyhék, vélhetően az esetek egy részét nem ismerik fel, emiatt sok megbetegedést nem is diagnosztizálnak – írja a Webbeteg.

Ha drasztikus változást tapasztaltok a menstruációtokban, azonnal forduljatok orvoshoz!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.