Egyéb kategória

A bátaszéki molyhos tölgy lett az év fája Európában

Bátaszék legöregebb fája, a kis kápolna mellett magasodó molyhos tölgy lett idén az Európai Év Fája. A februárban meghirdetett versenyen ugyanis ez a fa kapta a legtöbb, 72 653 szavazatot. Gratulálunk!
vous - 2016.04.21.
A bátaszéki molyhos tölgy lett az év fája Európában

Február elseje óta lehet szavazni az Európai Év Fája címért versengő fákra. Az utolsó hétre titkosították a szavazatok állását, de azt meg is írtuk nektek, hogy toronymagasan vezetett a magyar induló. A szavazatok pedig az utolsó héten sem maradtak el, hiszen a bátaszéki molyhos tölgy maga mögé utasította a többi versenyzőt, ezzel pedig ő lett 2016-ban az Európai Év Fája – írja az Index.

A díjat május 25-én, Orbán napon ünneplik majd Bátaszéken, amikor egy molyhostölgy-csemetét is ültetnek az öreg fa mellé, jelezve, van folytatása a hagyományoknak.

Forrás:
threeoftheyear.org

A második helyen egyébként a csehországi ezeréves hárs végzett 43 451 szavazattal, harmadik helyen pedig a szlovákiai Bosác körtefája 29 114 vokssal – írja az MTI.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.