Egyéb kategória

Kalóriagyilkos szex, ez komoly?! – Mi a baj a magazinok átgondolatlan szextippjeivel?

Létezik egy sor jól hangzó, de a valóságban kevésbé kellemes szextipp, amivel a női magazinok az elmúlt másfél évtizedben bombáztak minket. Ezek közül gyűjtöttem most össze a leggyakoribbakat és mellé az okokat, amiért ideje kiirtani – de legalábbis átalakítani – őket.

vous - 2016.04.19.
Kalóriagyilkos szex, ez komoly?! – Mi a baj a magazinok átgondolatlan szextippjeivel?

Rögtön az elején: kalóriagyilkos szexpózok?!

Mit mondanak a magazinok? Hallottatok már a könyökölő jógi pózról? Na, ez az, amikor a könyökeiddel támaszkodsz, a fejed a földet érinti, a lábaid a térdelő pasi nyakában vannak, aki előtted áll, és – miközben a feneked az ágyékát dörzsöli – gyorsan és szenvedélyesen magává tesz. Bonyolult, fárasztó? Ó, hát simán lehet, pedig több száz szexpóz létezik, amelyek inkább hasonlítanak extrém szexgyakorlatokra, mint intim együttlétre.

Mi a valóság? A kalóriagyilkos szex ötlete a 2000-es évek közepén jött, amikor egyes női magazinok szerzői ráébredtek, hogy az ágytorna is testmozgás, tehát akár fogyhatunk is a segítségével, hiszen a nő nem is nő 80 kiló alatt.

Tény, hogy a szex energiát vesz igénybe, de azért álljunk meg egy-két szóra: mégis ki a fene akar KALÓRIÁT ÉGETNI, miközben épp az életet élvezi? Nyilván ugyanaz, aki fogcsikorgatva méricskéli magát, mielőtt ágyba bújik, aztán aggódik, elég szexi-e.

Lányok, lazítsatok már egy kicsit, és csak élvezzétek, hogy imádják a testeteket, ahogy van!

Forrás:
iStock

Pózok, amelyekből muszáj, hogy lásson a kedves?

Mit mondanak a magazinok? Oké, a szex egy erősen vizuális műfaj, az érintéseken és az illatokon túl nyilván számít az is, hogy néz ki a partner. Világos, hogy bizonyos szögek kitűnő panorámát nyújtanak, és egy-egy izgi ruhadarab vagy kiegészítő sokszor pikánsabb, mint a teljes meztelenség.

Mi a valóság? Eddig nincs is semmi gond, de mikor ezek a cikkek teljes erővel a külsőségekre fókuszálnak, és a díszletet a tartalom fölé rendelik, azért van min elgondolkoznunk.

Az erotikus fotókból és a pornófilmekből teljesen fölösleges kiindulni (beindulni persze lehet), hiszen ezek nem a valóságot mutatják. Egy komplett stáb foglalkozik azzal, hogy minden tökéletesen nézzen ki, jó esetben az ember szex közben azonban nem a külsőségekkel törődik, hanem azzal, hogy jól érezze magát… és persze a másikat. Ez a legfontosabb, nem a tökéletes szögek és pózok…

Felvételt készíteni sem feltétlenül jó ötlet

Mit mondanak a magazinok? Az egyik leggyakoribb, de ettől még nem törvényszerűen legokosabb szextipp: a történtek megörökítése. Felfigyeltetek már arra, hogy szinte minden valamirevaló celebnek van legalább egy – de lehetőség szerint inkább több – szexvideója, és ezek mindig a legváratlanabb pillanatokban tűnnek fel, és okoznak galibát?

Mi a valóság? Már csak azért sem annyira jó ötlet házivideót forgatni a hálószobában, mert ez velünk is megtörténhet. Jó, persze nem mindenki Kim Kardashian, de hallottunk már ronda szakításokról meg bosszúból közzétett kisfilmekről.

És úgy egyáltalán: sokkal fontosabb, hogy jelen legyünk az adott pillanatban, minthogy utólag vissza tudjuk nézni azt.

Így formálják a Kardashian lányok a divatot!

Miért követik milliók ezt a nőt?

Kim Kardashianról mindenki hallott már, aki kinyit néha egy bulvárlapot. A nő, aki arról híres, hogy híres: 63 millióan követik az Instagramon, ahol most épp két meztelen fotót is posztolt magáról. Bette Midler színésznőnek igaza van: ha Kim a testének egy olyan részét szeretné megmutatni, amit nem ismer a világ, le kell nyelnie a kamerát. De vajon miért mutogatja magát pucéran egy celeb, és miért kíváncsiak rá milliók? A cikket ide kattintva olvashatjátok!

Eleve, a rosszlány-koncepció!

Mit mondanak a magazinok? Szinte mindegyik női magazin szextippjei között találunk okoskodást arról, hogy „vegyük elő rosszlány-énünket”, öltözzünk vad, szexi, közönséges útszéli nőnek, és – egy tízéves házasságban is – bátran viselkedjünk úgy, mint egy igazi szexragadozó.

Mi a valóság? Mi tagadás, egy kis szerepjáték valóban feldobja a dolgokat, de magával a rosszlány-koncepcióval baj van. Egyrészt az, hogy semmi „rossz” nincs abban, ha az ember kreatív, kísérletező és őrült egy kicsit az ágyban, sőt. Amikor azt hangsúlyozzuk, hogy az ilyesmihez egy kicsit rosszlánynak kell lenni, azzal voltaképpen bebetonozzuk a régi, patriarchátus által forszírozott képet, miszerint az ideális asszony szűz vagy anya (esetleg mindkettő), a szenvedélyes szexhez pedig idegenhez kell menni, mert ő mindent bevállal. Ez nyilvánvalóan nem egy problémás felállás, nem kell túlmagyarázni.

Másrészt az is problematikus, hogy ezzel a játékkal a prostitúciót romanticizáljuk, miközben nem minden szexmunkás jókedvéből került a pályára, és nem is feltétlenül élvezi azt, amit csinál. Mi viszont szeretnénk, ugye?

Ételszex és szex veszélyes helyeken? Nem mindig esik jól

Mit mondanak a magazinok? Az megvan, amikor a csajos cikkek arra biztatnak, hogy öntsetek csokikrémet a mellbimbóra, és helyezzetek epret – és egyéb gyümölcsöket – az intim testnyílásokba? Hát igen, ez kétségkívül jól hangzik, bár a kalóriagyilkos szexet tutira üti.

Aztán ott van az is, hogy muszáj – egyszerűen M-U-SZ-Á-J – izgalmas helyen szexelni: egy elhagyatott tengerparti strandon, a fesztiválon a színpad mögött, az erdő közepén az avarban… egyszóval: ott, ahol baromira kényelmetlen, netán bónuszként még veszélyes is.

Mi a valóság? Az ilyesfajta pikáns tippek jól jöhetnek, persze, de az ételszex a valóságban ritkán kellemes: a lankasztó valóság az, hogy a legtöbbször macerás, és állati sokat kell takarítani utána (a csokifoltok a lepedőn ráadásul nem is mindig a legkellemesebb asszociációkat keltik).

Aztán úgy is járhatunk, mint szerencsétlen Samantha a Szex és New Yorkból (tessék, már én is ezzel jövök!): aktus után/helyett még órákig csíp a szusi-szósz, amit a kedves a köldökömből – meg ki tudja még, honnan – falt fel.

Hasonlóan kiábrándító lehet az extrém helyhez kötött szex is: nemcsak a lebukás veszélye nagy, de még a lábunk is elzsibbad… az ágy nem véletlenül a legkényelmesebb terep, mással kísérletezni csak ésszel érdemes. Semmiképp sem azért, hogy elmondhassuk: kipipáltuk „a szexet veszélyes helyen”, és a pasim óriásit élvezett… Eleve ez: miért csak az lenne fontos, ő mekkorát élvez?

A szex ötven szürke árnyalata lehet, hogy lila

„Mert a szexbe ez is belefér. Minden belefér, ami kell nektek vagy nekem, vagy annak, akivel összehoztak az erotikára igencsak kacsingató éjlila csillagok. A határokat azonban maga szabja meg az, akinek helyén van az esze. És csak azzal és úgy lilul, ahogy vágyai diktálják, egy árnyalattal se erősebben.” Olvassátok el a teljes cikket ide kattintva.

Viszlát, régi szextippek!

A régi világ (értsd: 10–15 évvel ezelőtt) szextippjei egy kicsit mintha még túlzottan is férfiközpontúak lettek volna. Mint a társadalom, amelynek kontextusában születtek. Kényeztesd a heréket, kapd el hátulról, hagyd, hogy kikötözzön, szerezd be a kedvenc illatát… oké, de hol vagytok ebből ti, lányok?

Természetes, hogy az ember örömet akar szerezni a partnerének, de a szex olyan társasjáték, amit ha ketten játszanak, jó, ha mindkét fél klasszul érzi magát. A saját örömünkre – is – figyelni és azt középpontba állítani nem önzés, éppen ellenkezőleg: annyira felszabadulttá teszi az embert, hogy a másikat is könnyebben boldoggá tudja tenni.

És ehhez még csak kalóriagyilkos szexpózok se kellenek, csak egy nagy adag önbizalom, lazaság és kísérletező kedv, a megújulás képességével megspékelve!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.