Egyéb kategória

„Néha reggel anyámat látom a tükörben” – A VOUS-lányok 30 évet repültek az időben

Jó szokásunkhoz híven mi, VOUS-lányok mindig kitalálunk valamit. Ezúttal A múlt nyomában témájú napunkon úgy döntöttünk, visszarepülünk az időben, egyenesen édesanyáink fiatalságáig. Hogy mire gondolunk? Nézzétek meg!

vous - 2016.04.13.
„Néha reggel anyámat látom a tükörben” – A VOUS-lányok 30 évet repültek az időben

Előkaptuk kedvenc fotóinkat anyuról, hogy aztán mi is úgy pózoljunk, mint ők évtizedekkel ezelőtt. Nem volt mindannyiunknak könnyű dolga, egy-egy frizura akár félnapos elkészítést igényelhetett volna. A fények sem mindig kedveztek nekünk, ugyanúgy, mint 20-30 évvel ezelőtt, de a hasonlóság közöttünk ezek nélkül is szembetűnő. Lássuk, kinek melyik kép áll a legközelebb a szívéhez, és miért!

Hámori Zsófia, a VOUS fotósa

A fotózás számomra eszköz. Minek az eszköze? A kapcsolatok megragadásáé. Az hajt előre, hogy megismerjem az emberek egyedi történeteit és sokszínűségüket. Mi a szép a fotózásban számomra? Az, hogy ezt meg is mutathatom. Egy jó fényképhez szerintem egyedül őszinteségre van szükség. Fotóriporteri képesítésemet a Ringier Oktatási Központban, diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vizuális kommunikáció szakirányán szereztem. Dolgoztam több print és online magazinnak, stúdióban öt éve fényképezek.

Eszter

Eszter édesanyjáról 1979-ben készült a fotó. Az akkori udvarlója vitte el egy fotós ismerőséhez. A sminket ő maga készítette, nem volt sok macera. Opera szempillafesték, szemhéjpúder és rúzs. A frizuránál azért besegített egy jó fodrász is. Nem szerette, és a mai napig nem szereti, ha fotózzák. Eszter meglepődött, amikor először látta az anyukáját ezeken a fotókon.

„Gyerekként láttam először ezeket a képeket, és rácsodálkoztam – ahogy szerintem sok kisgyerek teszi -, hogy mennyire gyönyörű (volt) az anyukája fiatalon. De leginkább arra, hogy egyáltalán volt fiatal. Anyu ezeken a képeken nagyon színésznős, gyönyörű. Sokszor hallottam már az ismerőseitől, hogy hasonlítunk egymásra, de ezeken a fotókon nem jön ki. Azt gondolom, inkább gesztusokra, mimikákra vagy a hangunkra jellemző, hogy hasonlít.”

Forrás:
Hámori Zsófia

Nóri

Nóri anyukáját 1983-ban kapták lencsevégre a fővárosi állatkertben. Nórinak könnyű volt a dolga, ami az öltözéket illeti: „Anyukám ma is és 30 évvel ezelőtt is szupertrendi volt. A fiatalkori képén egy oversized blézerben és egy csíkos felsőben pózol, és mint tudjuk, a nagy méretű, bő ruhadarabok és a csíkok ma is épp fénykorukat élik. Így nem is kellett a szekrény mélyére nyúlnom, hogy hasonló darabokat találjak. A végeredményt imádom, habár frufrum nincs, szerintem mintha két tojás nézne vissza a képről, és én erre nagyon büszke vagyok!”

Forrás:
Hámori Zsófia

Sophie

Sophie anyukáját 1977-ben kapták lencsevégre Algériában, amikor egy évvel volt fiatalabb annál, mint amennyi idős most Sophie: „A vicc az, hogy talán ez a képpár az, amin a legkevésbé hasonlítunk egymásra, mert igazából néha, reggel, mikor tükörbe nézek, anyámat látom. Talán azért választottam ezt a képet, mert abszolút átérzem az ő akkori hangulatát, és szerintem pontosan így grimaszolnék én is, ha egyszer csak a sivatag közepén lennék.”

Forrás:
Hámori Zsófia

A VOUS-lányok mindig alkotnak

A VOUS-lányoknak nem ez az első, hogy különböző képeken pózolnak. Korábban már megmutatták, hogyan festenének Marilyn Monroe jellegzetes pózaiban, megnézték, miben hasonlítanak leginkább Barbie-ra, és idén az Oscar-gálára is eljutottak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.