Egyéb kategória

Ilyen hajakat még nem láttatok! A nők, akik sose mennek fodrászhoz

Hihetetlen, de igaz. Raphunzel létezik, méghozzá Kínában, és nemcsak egy, hanem több tucat!
vous - 2016.04.11.
Ilyen hajakat még nem láttatok! A nők, akik sose mennek fodrászhoz

Számunkra csak álom marad a vágás nélküli hajnövesztés, míg bizonyos kínai nők számára teljesen normális, ha egész életükben csak egyszer vágatják le a hajukat. Ezeknek a nőknek egy csoportja úgy döntött, összegyűlnek egy folyónál Huangluo Yao falu közelében, hogy megünnepeljék a hosszú hajukat.

A Yao etnikai csoport női tagjai általában kendő alá felkötve hordják a hajukat, de a fesztivál ideje alatt felrúgták a saját szabályaikat és szabadjára engedték hajkoronájukat. A törzs átlag hajhossza 2,3 méter. Brutális!

A helyi média szerint ezek a nők egész életükben egyetlen egyszer vágatják le a hajukat, mégpedig mielőtt férjhez mennek. Annyira hihetetlennek számít, hogy a törzs már a Guinness-rekordok könyvébe is biztos helyet foglalt magának, mint a világ első hosszú hajú faluja.

További képekért kattintsatok ide! Ha pedig szeretnétek csatlakozni a hosszú hajúak táborához, Nóri leírt mindent, amit tudni kell a hajnövesztésről!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.