Egyéb kategória

Túlélési tippek, ha szobatárssal osztoztok az otthonotokon

Társas lények vagyunk és állandó jelleggel szükségünk van a kapcsolatokra és a kommunikációra – mindaddig, míg lesz egy szobatársunk.
vous - 2016.04.03.
Túlélési tippek, ha szobatárssal osztoztok az otthonotokon

Lakva ismerni meg az embert, hiába barát az illető. Ha pedig idegent választunk szobatársnak még kilátástalanabb a jövő. A legtöbb esetben spórolás miatt választjuk ezt a megoldást, néha jó eredménnyel, néha pedig borzalmas befejezéssel. Bármi is legyen a vége, együtt élni igenis nehéz, főleg, ha a magánszféra mint olyan nem létezik.

Ha hasonló helyzetbe kerültetek, akkor nagy segítségetekre lesz a következő néhány tipp, hogy tuti ne golyózzatok be a közös élettől!

Zárjátok ki őket

Na nem a lakásból vagy a szobából, hanem az elmétekből. Fülhallgató, barátaim, fülhallgató! Isten áldja azt az embert, aki kitalálta.

Forrás:
giphy.com

Csendes pihenő

Vezessetek be napi legalább egy óra csendes pihenőt. A lényege az, hogy abban a kitűzött időintervallumban mindannyian tiszteletben tartjátok a csendet, így meditálhattok, alhattok, pihenhettek nyugalomban. Higgyétek el, mindenkinek jót tesz!

Tennivalók

Ahogyan otthon, úgy a lakásban, szobában is van mit tenni. Polcokat törölgetni, elpakolni, elmosogatni, felmosni… Ezek elvégzését legjobb, ha beosztás alapján végzitek, így elkerülhetőek a viták és az egyoldalú munka.

Tisztelet

A kölcsönös tisztelet elengedhetetlen feltétele az egészséges együttélésnek. Győződjetek meg róla, hogy ez biztosan oda-vissza egyenlő arányban megvan. Ha igen, akkor könnyű lesz tiszteletben tartani egymás szükségleteit, kéréseit, anyagi hátterét, szokását, egyszóval mindent!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!