Egyéb kategória

Láttatok már négylábú gyógyszert? – Minilovak gyógyítják a gyerekeket egy kórházban

A napokban különleges szállítmány érkezett a New York-i Mount Sinai Kórházba. Az új, meglehetősen erős hatóanyaggal bíró gyógyszer mindössze 32 centiméter magas, négy lába van és szép sörénye.
vous - 2016.04.01.
Láttatok már négylábú gyógyszert? – Minilovak gyógyítják a gyerekeket egy kórházban

Bár Linda írt már nektek a csodadoktorokról a csodagyógymódjaikkal, de most valami egészen másról van szó. A kémiailag előállított tabletták helyett valódi terápiás lovakkal próbálják a betegeket gyógyítani. Ezek a 10 hónapos, szelíd csikó mini terapeuta pacik bár nagyon alacsonyak, de annál nagyobb hatással vannak a kis- és tizenéves gyerekekre.

Maria Benitez, 19 éves páciens nagy mosollyal az arcán üdvözölte Honort, a minilovat, amikor az belépett a játszószobába. Maria kedvenc állata a ló, de ez az állat egészen más volt, mint amit ő várt. „Ő kisebb” – mondta, miközben bámulta a gesztenyebarna állat fekete szemét.

Forrás:
pexels.com

„Kis lovak, annál nagyobb feladattal” – mondta Jorge Garcia-Bengochea, a program társalapítója. Ezek a lovak segítenek átlépni a nagy tragédiák által okozott traumákon, mint például a 2012-es tömeges lövöldözés a Sandy Hook Általános Iskolában vagy a 2013-as oklahomai tornádópusztítás. Ez a gyógymód nemcsak gyerekeknél, hanem családoknál és rendőröknél is ugyanúgy működik.

Ezek az állatok társas lények, akik nagyon intuitívak, és figyelmesek egymással, ami az embereknél ugyanúgy működik. Megérzik a különböző érzelmeket, érzéseket, amik a gyerekekben vannak.

A kórházban ezek az apró állatok a remény és a szépség szimbólumai. A szabadtéri tevékenységeket, az erőt és a nyugalmat idézik fel a gyerekekben – mondta Diana Rode, a kórház kreatív terápiával foglalkozó részlegének vezetője.

A gyerekeknek többet jelentenek a gyógyulásban, mint a gyógyszerek.

Ajánlott cikkek