Egyéb kategória

Képek, amelyek becsapják a szemet – A 3D-s világ megcsúfolása

Matematika, természettudományok és szórakozás – az optikai csalódások világába kalauzolnak el azok a művészek, akik papírra, fára, falra vagy éppen az utcán, a betonra készítenek varázslatos alkotásokat.
vous - 2016.03.30.
Képek, amelyek becsapják a szemet – A 3D-s világ megcsúfolása

A holland művész, Maurits Cornelis Escher fametszetein és kőnyomatain a lehetetlent mutatta be. Matematikai alapokon nyugvó munkáin a végtelent igyekezett megfogni grafikai eszközökkel. Lépcsők és épületek, amelyek önmagukba vezetnek vissza, geometriai formák, amelyek fokozatosan más alakot öltenek. Escher képes volt arra, hogy munkáival becsapja az ember térlátását.

A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok Escher további alkotásaira, látogassátok meg a Kultjelző oldalát!

Forrás:
Kultjelző
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.