Egyéb kategória

A sonkán túl: húsvéti fogásokkal a világ körül

A húsvéthoz kapcsolódóan minden országnak, népnek megvannak a bevált, elhagyhatatlan, szezonális vagy vallási eredetű ételei. Amíg nálunk a sonka, a tojás és a kalács az általános ünnepi menü, addig a világ számos pontján más fogások köthetők ehhez az ünnephez.
vous - 2016.03.22.
A sonkán túl: húsvéti fogásokkal a világ körül

Paskha, Oroszország

Az orosz húsvét fontos eleme a túróból, krémsajtból és tojásból készített sajtpiramis, a paskha. A tejföllel, mazsolával, különféle aszalt gyümölcsökkel is gyakran gazdagított, formára préselt piramis oldalán szinte minden esetben ez a két betű szerepel: „XB” azaz Христос Воскрес, amelynek jelentése Krisztus feltámadt. A húsvéti asztalra kerülő paskhát sokszor díszítik gyertyával, de friss virágot vagy extra aszalt gyümölcsöt is szoktak még köré helyezni, s az ünnepre készülő kenyérrel, a kulichhal fagyasztják.

Ha kíváncsiak vagytok Svájc vagy Olaszország kedvenc húsvéti fogására, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol sok más receptet is olvashattok.

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek