Egyéb kategória

Fő a természetesség! – Tojásfestés fűszerekkel

Bár a húsvéti locsolkodás egyre jobban kikopik a tavasz legnagyobb keresztény ünnepéből, a hímes-színes tojások nélkül nincs húsvét. És hogy nyugodt szívvel meg is ehessük akár a sonka mellé, érdemes kemikáliák nélkül, természetes színezőkkel megfesteni őket. Ehhez adunk tippeket.

vous - 2021.04.01.
Fő a természetesség! – Tojásfestés fűszerekkel

A fűszerpolcon és a hűtőben is akad jó néhány olyan alapanyag, amiből kiváló festőanyag válhat, ha megfelelően előkészítjük. Piros, sárga, lila, narancs és zöld tojásokat könnyen festhetünk csak természetes és filléres színezőkkel.

A tojásokat minden esetben mossuk meg mosószeres vízzel, szivaccsal dörzsöljük le óvatosan, hogy mindenhol kellően tiszta legyen a felületük, és a festékanyag egyenletesen megfoghassa. A festés után szárítsuk meg a tojásokat, majd, ha szép fényes felületet szeretnénk, szalonnabőrrel dörzsöljük át. Ha nincs szalonnánk vagy nem szeretnénk ezt használni, akkor egy kis kókuszzsír is tökéletes a fényesítéshez.

A cikk itt még nem ért véget. Ha kíváncsiak vagytok, mivel készíthettek legegyszerűbben piros vagy akár zöld tojást, látogassátok meg a Cookta oldalát!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.