Egyéb kategória

Megvan, hogy előzhetitek meg a menstruáció előtti mellfájást

Gondolom, mindenki tudja, miről beszélek, ha azt mondom, hogy menstruáció előtt a melletek úgy hasogat, mintha kifordított sündisznó lakna benne. Ok, nem újdonság, de valaki magyarázza már el: MIÉRT?!

vous - 2021.03.20.
Megvan, hogy előzhetitek meg a menstruáció előtti mellfájást

A Hello Giggles végre megkérdezte egy nőgyógyásztól, hogy miért jellemző a mellfájdalom a menstruációs időszak előtt, mintha nem lenne elég, hogy meg kell küzdenünk a menstruáció minden kínjával, legalább ne hagyjanak bennünket a tudatlanság homályába veszni.

Nos, jó hírem van, kiderült, mi okozza a melletekben a fájdalmas nyilallásokat, ami nem más, mint, dobpergés, tatataratatta:

a jódhiány!

Forrás:
istock

Igen, én is valahogyan így olvastam a cikket, szerintem erre ti sem számítottatok, és ami még jobb hír, hogy ha már tudjuk, mi okozza, így tehettek is ellene!

Könnyen lehet, hogy a szervezetetek szegény jódban, így fel kell töltenetek azt. A jód tartós hiánya ugyanis fibrocisztás elváltozásokat okozhat a melletekben, mivel felborítja a progeszteron és az ösztrogén – a két legfontosabb női hormon egyensúlyát. Ám megfelelő, jódban gazdag étrenddel kivédhetitek a veszélyt.

Egyetek sok jódban gazdag ételt, például tenger gyümölcseit, halat, vagy használjatok a konyhában fűszerezéshez jódozott sót.

Azonban ne feledjétek, ha a fájdalom nagyon erős és tartós, forduljatok vele nőgyógyászhoz!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.