Egyéb kategória

Megvan, hogy előzhetitek meg a menstruáció előtti mellfájást

Gondolom, mindenki tudja, miről beszélek, ha azt mondom, hogy menstruáció előtt a melletek úgy hasogat, mintha kifordított sündisznó lakna benne. Ok, nem újdonság, de valaki magyarázza már el: MIÉRT?!

vous - 2021.03.20.
Megvan, hogy előzhetitek meg a menstruáció előtti mellfájást

A Hello Giggles végre megkérdezte egy nőgyógyásztól, hogy miért jellemző a mellfájdalom a menstruációs időszak előtt, mintha nem lenne elég, hogy meg kell küzdenünk a menstruáció minden kínjával, legalább ne hagyjanak bennünket a tudatlanság homályába veszni.

Nos, jó hírem van, kiderült, mi okozza a melletekben a fájdalmas nyilallásokat, ami nem más, mint, dobpergés, tatataratatta:

a jódhiány!

Forrás:
istock

Igen, én is valahogyan így olvastam a cikket, szerintem erre ti sem számítottatok, és ami még jobb hír, hogy ha már tudjuk, mi okozza, így tehettek is ellene!

Könnyen lehet, hogy a szervezetetek szegény jódban, így fel kell töltenetek azt. A jód tartós hiánya ugyanis fibrocisztás elváltozásokat okozhat a melletekben, mivel felborítja a progeszteron és az ösztrogén – a két legfontosabb női hormon egyensúlyát. Ám megfelelő, jódban gazdag étrenddel kivédhetitek a veszélyt.

Egyetek sok jódban gazdag ételt, például tenger gyümölcseit, halat, vagy használjatok a konyhában fűszerezéshez jódozott sót.

Azonban ne feledjétek, ha a fájdalom nagyon erős és tartós, forduljatok vele nőgyógyászhoz!

Ajánlott cikkek