Egyéb kategória

Készítsétek el az igazi örömfelelős menüt a boldogság napján!

Igen, március huszadikán illik mindenkinek boldognak lenni. Az ENSZ úgy gondolta, hogy a boldogságnak is legyen világnapja az évben. Pedig jobb lett volna, ha inkább szomorúságnapot rendelnek el, az összes többin pedig örülnénk. Ditte, a Cookta szerzőjének írása következik.

vous - 2016.03.20.
Készítsétek el az igazi örömfelelős menüt a boldogság napján!

Az a helyzet, hogy muszáj kimondanom az elcsépelt tényt: a boldogságot sosem a külső körülményekben, hanem belül kell keresni. Nem kell hozzá más, csak lelki béke, megelégedettség azzal, ami van, és emberek, akik szeretnek és akiket szerethetünk. Egy indiai bölcs egyszer azt mondta: ha nem tetszik a világ, változtasd meg önmagad. Igenis lehet elhatározásból, ha úgy tetszik, izomból boldognak lenni.

Lehet örülni esőnek, napfénynek, madárcsicsergésnek, egy finom kalácsillatnak az utcán, egy édes íznek, egy mosolynak, egy érintésnek, egy halvány kis rügynek a fán.

És mivel egy haspárti, sütős-főzős, finomságokat kedvelő oldal szerzője vagyok, álljon itt néhány tipp, hogy milyen falatkák tehetik még boldogabbá amúgy is boldog lelkiállapotunkat a boldogság napján! Bármilyen étel, ami serkenti az endorfintermelést, kiváltja belőlünk az örömérzetet. Az endorfin egyébként az agyban termelődő fehérje, ami a fájdalomcsillapításért és az örömérzetért felel. Vannak olyan ételek és italok, amik hatására több endorfint termelünk.

Ha kíváncsiak vagytok az örömfelelős menüre, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol sok más izgalmas ízzel ismerkedhettek meg!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!