Egyéb kategória

A boldog konyhatündérek két aranyszabályát ismernetek kell!

A nőknek van egy szeretlek-gyűlöllek viszonya a főzéshez, aminek az oka nagyon egyszerű: jó dolog a főzés, és jó mindig valami újat kotyvasztani, de van, amikor a hátunk közepére se kívánjuk.
vous - 2016.03.13.
A boldog konyhatündérek két aranyszabályát ismernetek kell!

Imádok főzni, de nem minden nap!

– mondta egy ismerősöm, és teljesen igaza van. Főzni művészet, és elképesztő, hogy mennyire magával ragadja az embert a fűszerek világa: a koriander és a különféle olajok kulinária világába repítenek. Az egész azt hiszem, ott romlik el, hogy napi szinten művelve rabszolgasággá és kényszermunkává válik.

Főzni, hogy legyen mit enni. Főzni, hogy egyen a család, főzni, mert az költséghatékonyabb és egészségesebb. De azt hiszem, a kutya nem itt van elásva, hanem ott, hogy mosogatni kell. Meg bevásárolni. És hát igen, mindössze kettő aranyszabályt kell betartanotok ahhoz, hogy igazán boldog szakácsok legyetek, akik nem érzik rutinnak és kényszernek a főzést.

1. Mindig legyen rend a konyhátokban!

Ismeritek az érzést, hogy jó lenne enni valamit, gyorsan összedobjátok, de meglátva a konyhában uralkodó káoszt, elmegy a kedvetek tőle? Abszolút érthető! Kinek van kedve a rumlit még rumlisabbá tenni, tudván, hogy aztán dupla annyit kell takarítania? A szabály tehát egyszerű, mint az egyszeregy: ne feküdjetek le addig, míg az utolsó morzsát el nem takarítottátok, és el nem mosogattatok! Tiszta konyha + főzés = boldog szakács! A legjobb pedig, ha már főzés közben elmosogatjátok, amiket már nem fogtok használni, mert így megkönnyítitek a végső nagy rendrakást.

Forrás:
pixabay

2. Hétfőn vásároljatok be egész hétre!

Higgyétek el, ha vasárnap kitaláljátok, mit fogtok főzni a héten minden nap, akkor hétfőn költséghatékonyabban vásároltok, és alig várjátok majd, hogy eljöjjön a pillanat, mikor birtokba vehetitek a konyhát, és kikísérletezhetitek az új ebédeteket! Azaz tiszta konyha + teli hűtő = boldog szakács!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.