Egyéb kategória

Kígyózó sor, elcserélt csomagok – Tippek, hogy túléljétek a postát

A posta maga egy klassz dolog: sosem tudhatod, mikor lep meg egy kedves levéllel, és azt sem tudhatod, mikor öl meg a kígyózó sor látványa este fél 8-kor. Túlélőtippek postai krízisekre.
vous - 2016.03.18.
Kígyózó sor, elcserélt csomagok – Tippek, hogy túléljétek a postát

Mekkora csomag lesz?

Legjobb kérdés, amit megkaphattok a postán, miközben alig várjátok, hogy a kezetekbe vehessétek a kínai oldalról rendelt ki tudja melyik csomagotokat. Oké, hogy azért kérdezik, hogy könnyebben megtalálják a sok ezer csomag közül, de őszintén: a kínaiaknál sosem lehet tudni. Legutóbb a pasim rendelt a forrasztó hobbijához egy 20 centis, gilisztavékony kábelt. Hát olyan nagy bubis levélbe csomagolták, hogy sírva röhögtünk, mikor felbontottuk. Szóval ha kérdezik, akkor kérdezzetek vissza: ön szerint?

Sorban állás

Az esetek nagy részében az emberek fél nyolc körül esnek be a postára, munka után, és persze mondani se kell, hogy akkora a sor, mint ide Lacháza. Nem, ezt nem lehet túlélni a Candy Crush Saga nélkül. De az is jó, ha felhívjátok anyukátokat és az összes rég elhanyagolt ismerőst.

Amikor az adóbevallásotok máshol landol

Én már átéltem, és ritka rossz érzés, amikor rátok tör a tudat, hogy emiatt felelőtlen állampolgár benyomását keltitek. Főleg, hogy a határidőről is lecsúsztok emiatt. Argh. ARGH. A NAV-ba besétálni külön emiatt = posta szorozva 10 000. Még több telefonálás, még több Candry Crush Saga.

Határidők után beérkező hivatalos levelek

Nem feltétlen a posta hibája, lehet a hivatalé is, de nem nagy öröm a befizetési határidő után kézhez kapni a csekket. Farkasüvöltés, az őrület határa és egyéb hasonló dolgok boldogítanak a levél felbontása után. Ezt nem is tudom, hogyan lehet túlélni ép idegekkel és ősz hajszálak nélkül.

Nektek van tippetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.