Egyéb kategória

Kígyózó sor, elcserélt csomagok – Tippek, hogy túléljétek a postát

A posta maga egy klassz dolog: sosem tudhatod, mikor lep meg egy kedves levéllel, és azt sem tudhatod, mikor öl meg a kígyózó sor látványa este fél 8-kor. Túlélőtippek postai krízisekre.
vous - 2016.03.18.
Kígyózó sor, elcserélt csomagok – Tippek, hogy túléljétek a postát

Mekkora csomag lesz?

Legjobb kérdés, amit megkaphattok a postán, miközben alig várjátok, hogy a kezetekbe vehessétek a kínai oldalról rendelt ki tudja melyik csomagotokat. Oké, hogy azért kérdezik, hogy könnyebben megtalálják a sok ezer csomag közül, de őszintén: a kínaiaknál sosem lehet tudni. Legutóbb a pasim rendelt a forrasztó hobbijához egy 20 centis, gilisztavékony kábelt. Hát olyan nagy bubis levélbe csomagolták, hogy sírva röhögtünk, mikor felbontottuk. Szóval ha kérdezik, akkor kérdezzetek vissza: ön szerint?

Sorban állás

Az esetek nagy részében az emberek fél nyolc körül esnek be a postára, munka után, és persze mondani se kell, hogy akkora a sor, mint ide Lacháza. Nem, ezt nem lehet túlélni a Candy Crush Saga nélkül. De az is jó, ha felhívjátok anyukátokat és az összes rég elhanyagolt ismerőst.

Amikor az adóbevallásotok máshol landol

Én már átéltem, és ritka rossz érzés, amikor rátok tör a tudat, hogy emiatt felelőtlen állampolgár benyomását keltitek. Főleg, hogy a határidőről is lecsúsztok emiatt. Argh. ARGH. A NAV-ba besétálni külön emiatt = posta szorozva 10 000. Még több telefonálás, még több Candry Crush Saga.

Határidők után beérkező hivatalos levelek

Nem feltétlen a posta hibája, lehet a hivatalé is, de nem nagy öröm a befizetési határidő után kézhez kapni a csekket. Farkasüvöltés, az őrület határa és egyéb hasonló dolgok boldogítanak a levél felbontása után. Ezt nem is tudom, hogyan lehet túlélni ép idegekkel és ősz hajszálak nélkül.

Nektek van tippetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.