Egyéb kategória

Megható: a fél világot átutazza ember barátjáért a pingvin

Nem mindennapi esemény főszereplőjévé vált a brazil származású Joao Pereira de Souza és megmentett pingvinje, Jingjing. Az idős halász még 2011-ben talált rá az olajjal borított teremtményre, akit egészen felépüléséig ápolt. Frakkba öltözött kis barátja pedig úgy hálálta meg a nagylelkű gondoskodást, hogy több ezer mérföldet leúszva, azóta is vissza-visszalátogat egykori ápolójához.

vous - 2016.03.09.
Megható: a fél világot átutazza ember barátjáért a pingvin

Pár éve a 71 éves Joao Pereira de Souza egy nagyon rossz állapotban lévő, szinte már haldokló Magellán-pingvint fedezett fel nem messze a házától. Az állat egész testét olaj terítette be, ráadásul annyira kiéhezett volt, hogy a férfi nem tudta, képes-e megmenteni a biztos haláltól.

Ám végül Souzának több mint egy hét alatt sikerült a madár tollazatát megszabadítani a fekete olaj maradványaitól, sőt az apróság régi erejének visszanyerése érdekében egy speciális diétát is kialakított számára. Az ápolás során az idős ember és dédelgetettje nagyon szoros barátságot kötött egymással. Olyannyira, hogy a kis totyogó nevet is kapott gazdájától, Jingjingre lett keresztelve. A pingvin egyébként nem tűrt meg más embert gondozóján kívül, ha valaki más próbált meg hozzáérni, azonnal megcsípte az illetőt.

Mikorra már teljesen felépült, jóakarója visszaengedte a tengerbe, nem számítva arra, hogy valaha még látja szárnyas barátját. Pár hónappal később azonban nagy meglepetés érte, ugyanis kis kedvencét ismét a házánál találta. Látogatása során majdnem egy teljes évet töltött gazdájával, amikor a madár elment költeni másik otthonába.

Forrás:
www.pexels.com

Jingjing azonban nem hagyta el örökre Souzát, még öt év elteltével is rendszeres látogatója és jó barátja ellátójának. A pici teremtmény egy út során körülbelül 8000 kilométert is átúszik, hogy hajdani ismerősével együtt lehessen. Mindig nagy boldogsággal tölti el őket, ha újra találkoznak, a madár rendszerint gágog az örömtől, sőt legtöbbször úgy csóválja a farkát, mint ahogy a kutyák szokták. Az idősödő úr gyermekeként tekint kis betegére, és tudja, őt is viszontszereti kis ápoltja.

Mi ez, ha nem igaz barátság?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.