Egyéb kategória

A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Itt a tavasz, és ilyenkor a nagytaka... Na jó, nem, persze az is, de egyértelmű, hogy ilyenkor rátok tör a vásárlási láz, hiszen végre okotok van vidám színeket csempészni a gardróbotokba.
vous - 2016.03.11.
A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Ebben a verőfényes időben ugyanis még a fekete ruhát imádó lányok is elcsábulnak, és – micsoda szentségtörés – színes ruhák után nyúlnak a boltokban. Emlékeztek Niki nagy ruhakihívására, mikor egy hétig nem öltözhetett feketébe? Egészen jól állt neki a színes is, nem?

A színes ruhák azért kicsit el is szomorítanak bennünket, mert egy-egy kedvenc darabunkból az első mosás után néha egy fakóbb ruhát kapunk vissza. Pedig egy jó kis színes ruhának pont az élénksége a varázsereje. Arról a kellemetlenségről nem is beszélve, mikor a ruha színe mosásban befogja a többi kedvencet is. Áucs!

Forrás:
pixabay

Van megoldás!

Méghozzá némi kémiatudás és házi alapanyag kell hozzá, hogy a ruhátok sokáig a teljes színében pompázzon. Mossatok tisztára egy lavórt, töltsétek meg tiszta hideg vízzel, majd öntsetek bele negyed csésze sót és egy csésze ecetet, majd keverjétek el jó alaposan. Az ecet és a só együttes hatása lezárja a szöveteket, és segít, hogy a színek megmaradjanak.

A ruhátokat merítsétek a vízbe, és tartsátok ott 24 órán keresztül. Egy kis színszivárgás megtörténhet, de az normális, semmi okotok a pánikra! Az idő leteltével vegyétek ki a ruhát, öblítsétek ki a lavórt, majd töltsétek tele ismét tiszta vízzel. Körkörös mozgással öblítsétek át a ruhát, és ha látjátok, hogy enged még magából színt, ismételjétek meg az egész műveletet.

Legvégül hagyjátok megszáradni, és következő alkalommal már moshatjátok mosógéppel is! Apropó, tudjátok, mit hányszor, hány fokon kell mosnotok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.