Egyéb kategória

A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Itt a tavasz, és ilyenkor a nagytaka... Na jó, nem, persze az is, de egyértelmű, hogy ilyenkor rátok tör a vásárlási láz, hiszen végre okotok van vidám színeket csempészni a gardróbotokba.
vous - 2016.03.11.
A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Ebben a verőfényes időben ugyanis még a fekete ruhát imádó lányok is elcsábulnak, és – micsoda szentségtörés – színes ruhák után nyúlnak a boltokban. Emlékeztek Niki nagy ruhakihívására, mikor egy hétig nem öltözhetett feketébe? Egészen jól állt neki a színes is, nem?

A színes ruhák azért kicsit el is szomorítanak bennünket, mert egy-egy kedvenc darabunkból az első mosás után néha egy fakóbb ruhát kapunk vissza. Pedig egy jó kis színes ruhának pont az élénksége a varázsereje. Arról a kellemetlenségről nem is beszélve, mikor a ruha színe mosásban befogja a többi kedvencet is. Áucs!

Forrás:
pixabay

Van megoldás!

Méghozzá némi kémiatudás és házi alapanyag kell hozzá, hogy a ruhátok sokáig a teljes színében pompázzon. Mossatok tisztára egy lavórt, töltsétek meg tiszta hideg vízzel, majd öntsetek bele negyed csésze sót és egy csésze ecetet, majd keverjétek el jó alaposan. Az ecet és a só együttes hatása lezárja a szöveteket, és segít, hogy a színek megmaradjanak.

A ruhátokat merítsétek a vízbe, és tartsátok ott 24 órán keresztül. Egy kis színszivárgás megtörténhet, de az normális, semmi okotok a pánikra! Az idő leteltével vegyétek ki a ruhát, öblítsétek ki a lavórt, majd töltsétek tele ismét tiszta vízzel. Körkörös mozgással öblítsétek át a ruhát, és ha látjátok, hogy enged még magából színt, ismételjétek meg az egész műveletet.

Legvégül hagyjátok megszáradni, és következő alkalommal már moshatjátok mosógéppel is! Apropó, tudjátok, mit hányszor, hány fokon kell mosnotok?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.