Egyéb kategória

Pesto tavaszi különkiadásban – készítsétek medvehagymából!

A pesto egy fűszeres kence, amivel pillanatok alatt készíthető tésztaszósz, mártogatós, tökéletes szendvicsbe, melegszendvicsre, húsokhoz, sült zöldséghez. Medvehagymából is zseniális, érdemes kipróbálni!
vous - 2016.03.06.
Pesto tavaszi különkiadásban – készítsétek medvehagymából!

A pesto eredetileg az olasz pestare, vagyis törni, zúzni igéből származik, a mozsarat, amiben összetörik, összedolgozzák az alapanyagokat, pestónak nevezik. A legismertebb a genovai pesto, ami friss bazsalikomból, fenyőmagból és parmezánból áll, de rengeteg más változat is létezik. A piros pesto Szicíliából származik (pesto alla siciliana), szárított paradicsommal, ricottával és mandulával készül.

Ha kíváncsiak vagytok a pesto receptjére, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol további izgalmas ízekkel ismerkedhettek meg.

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek