Egyéb kategória

Pesto tavaszi különkiadásban – készítsétek medvehagymából!

A pesto egy fűszeres kence, amivel pillanatok alatt készíthető tésztaszósz, mártogatós, tökéletes szendvicsbe, melegszendvicsre, húsokhoz, sült zöldséghez. Medvehagymából is zseniális, érdemes kipróbálni!
vous - 2016.03.06.
Pesto tavaszi különkiadásban – készítsétek medvehagymából!

A pesto eredetileg az olasz pestare, vagyis törni, zúzni igéből származik, a mozsarat, amiben összetörik, összedolgozzák az alapanyagokat, pestónak nevezik. A legismertebb a genovai pesto, ami friss bazsalikomból, fenyőmagból és parmezánból áll, de rengeteg más változat is létezik. A piros pesto Szicíliából származik (pesto alla siciliana), szárított paradicsommal, ricottával és mandulával készül.

Ha kíváncsiak vagytok a pesto receptjére, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol további izgalmas ízekkel ismerkedhettek meg.

Forrás:
Cookta
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.