Egyéb kategória

Lakótársat kerestek? – erre a 7 dologra figyeljetek oda összeköltözés előtt!

A lakótársválasztás mindig zsákbamacska, még akkor is, ha ismerjük az új élettársjelöltünket. Meglepetések, tapasztalatok, kétségbeesések és utólag vicces történetek. Egy végtelennek tűnő ismerkedés és megszokás, de azért vannak dolgok, amikkel jobb, ha előre tisztában vagytok.
vous - 2016.03.02.
Lakótársat kerestek? – erre a 7 dologra figyeljetek oda összeköltözés előtt!

A családi fészekből való kirepülésem egyenesen 140 kilométeren át tartott, egészen Budapestig. Így maradt a megszoksz vagy megszöksz mottó, hazafutni esélyem sem volt. Három másik lánnyal kezdtük meg a számunkra új, nagyvárosi életet. Kicsit féltem, hogy négy nő hogyan tud majd egymáshoz alkalmazkodni, és talán a negatív elvárásaimnak, vagy a lakótársaim személyiségének köszönhetően, de meglehetősen jól vettük az akadályokat.

Aztán minden megváltozott. Összeköltöztem az akkori legjobb barátnőmmel, akivel elválaszthatatlanok voltunk. Azt hittem, ismerjük egymást. Az ember ilyenkor azt gondolja, hogy ha a legjobb barátnőjét választja lakótársának, a világ sokkal jobb hellyé változik. Hát tévedtem. Beigazolódott a mondás, miszerint lakva ismerszik meg a másik. Azóta pedig csak ábrándozom egy nyugodt, harmonikus együttélésről egy olyan emberrel, aki valószínűleg nem létezik.

Így a múltból okulva, a Mentalfloss segítségével elhoztam nektek, mi az a hét dolog, amire figyeljetek, mielőtt összeköltöztök valakivel.

Forrás:
giphy.com

Interakció

Mariann már bemutatta a testbeszéd fontos jeleit, de azért érdemes jól szemügyre vennünk a jelölteink mozgását. Hogyan foglalja el a helyét, a szemünkbe néz-e, mit csinál szabadidejében, mi az érdeklődési köre, hogyan él. A lényeg, hogy olyat válasszatok, akinek hasonló az életritmusa, így biztosan nem lesztek egymás útjában.

Szokások

A szokásokat az előbb már említettem, de érdemes ezeket is részletesen végiggondolni. Mennyire szeret bulizni és hogyan teszi azt, dohányzik-e, van-e valami furcsa szokása, például szereti szétdobálni a szennyes ruháit a nappaliban. Gondoljátok végig, ti hogyan éltek, és vessétek össze a kettőt. Máris kiderül, menne-e a közös élet.

Forrás:
giphy.com

Rend

Mindenkinek más az életritmusa, ezzel nincs is probléma. Viszont hosszú távon sok bosszúságot okozhat, ha két merőben ellentétes típusú ember osztozik egy élettéren. Szerintem nem kell részletezni, miért.

Háziállat

Az egyik legmegosztóbb kérdés. Ha nekünk van, a másik számára nincs kompromisszum. Vagy szeretjük és elviseljük, vagy nem, nincs köztes állapot. Egy háziállat nagy felelősség, amit szeretni kell, gondozni és kellő teret engedni neki. Nem tarthatjuk egy szobába bezárva, csak mert a másik ember nem tudja elviselni a szőrszálakat a szőnyegen.

Forrás:
giphy.com

Munka

Egy albérlet sok költséggel jár, amin a lakótársak osztoznak. Ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk róla, a kiszemelt társunk valóban rendelkezik olyan jövedelemmel, amiből minden hónapban időben be tud szállni a költségekbe. A munkahelyről is érdemes pár szót ejteni, ha már ott töltjük a napunk nagy részét. Van, aki alig van otthon, annyi időt tölt az irodában, van, aki pedig otthonról dolgozik, ezért ki sem mozdul a lakásból, így az is változhat, kinek mekkora részt kell fizetnie.

Hangerő

Valaki imádja a csendet, a nyugalmat, valaki pedig rajong a nagyvárosi nyüzsgésért és megőrjíti a szótlanság. Az őrületbe kergethetitek egymást, ha ellentétesek vagytok ebben.

Hangulat

Itt érdemesebb inkább az ösztönökre bízni a dolgot. Érezni fogjátok, hogy kivel van meg a közös rezgés. Ha a kritériumoknak is megfelel, nyert ügyetek van. Ha nem, akkor is megér egy próbát, ha van elég életteretek. Ki tudja, lehet, hogy épp pozitívan hattok majd egymásra. Ha nem, akkor sincs gond, sok ember járkál még a nagyvilágban.

Ajánlott cikkek