Egyéb kategória

„A legjobb gyógyszer a feleségem” – Egy skizofrén férfi megható vallomása a házasságáról

Íme egy újabb példa, hogy a szerelem mindent legyőz. Felkészültetek? Lehet, elkél majd egy csomag papírzsepi a végére. Vagy közben.
vous - 2016.03.02.
„A legjobb gyógyszer a feleségem” – Egy skizofrén férfi megható vallomása a házasságáról

Ha eddig bármilyen negatív kép élt is a fejetekben a paranoid skizofréniásokról, akkor azt most örökre el fogjátok felejteni. Egy skizofrén férfi blogger szívekig hatoló posztot írt, ami újabb bizonyíték arra, hogy a párkapcsolat egy magas szintjén bármi megtörténhet, ha eléggé szereted a másikat.

Kevin ugyanis paranoid skizofréniás. És házas. Van egy háza, és egy teljes munkaidős állása. Hogy akkor ő nem is skizo? Dehogynem. Vannak hallucinációi, és paranoiásan bizalmatlan tud lenni az emberekkel szemben. Kivéve, ha a feleségéről van szó.

Forrás:
pixabay

A feleségem olyan megértő, amilyen ritka a párkapcsolatokban.

-írja a férfi, és egy szívszorító epizódot oszt meg az olvasókkal, ami csak pirinyó része annak, amivel nap mint nap megküzdenek, hogy megtarthassák boldog szerelmüket.

,,Egyszer a feleségem felvetette az ötletet, hogy menjünk el edzeni együtt, és én rábólintottam. Azt gondoltam, ez is egy jó lehetőség arra, hogy eltöltsünk együtt egy kis időt. Azonban, mikor odaértünk, a félhomály és a hangos zene miatt rosszul lettem. Máskor is előfordult már velem, koncert előtt, vagy villogó fény hatására.

Elkezdődtek a hallucinációim, de a feleségem észrevette, hogy valami nincsen rendben. Mondta, ha szükséges, akkor segít, az lesz, amit én akarok, csak mondjam. Eleinte tagadtam, paranoiás vagyok, emlékeztek? Pár perc múlva megkérdezte ismét, látok-e dolgokat, és bevallottam, hogy igen. Hazavitt, leültetett a kanapéra,közben folyamatosan ellenőrizte, hogyan vagyok, csendesen, türelmesen beszélt hozzám. Körülbelül egy óra múlva minden visszatért a normális kerékvágásba.

Nevettünk, mert láttam fekete bogarakat, melyek nem voltak ott. Rájuk csapott, és azt mondta: Hopp, ez volt az egyetlen igazi! Szerencsés ember vagyok.

Évekig tanultam, hogyan uralkodjak magamon, és folyamatosan ellenőrzöm magam, ez a napi rutinjaim közé tartozik. De a leghatásosabb gyógyszer a világon a feleségem megértése és szeretete.”

Ezek után, azt hiszem, többé nem kételkedem a szeretet hatalmában.

Ajánlott cikkek