Egyéb kategória

Humorral minden könnyebb – még az igazi pokol is lehet mókás

Van az a nap, amire sírós-nevetősen emlékeztek vissza, mert egyszerűen nem lehet másképp. Ráadásul ez számomra időben még tovább tartott: hetekig éltem pokolbéli víg napjaimat.
vous - 2016.02.27.
Humorral minden könnyebb – még az igazi pokol is lehet mókás

Egy nap ugyanis arra keltem, hogy nem bírok moccanni sem. Becsípődött a hátam, és kizárólag szögegyenes tartásra voltam képes. Még oldalra is csak nagy nyögések árán tudtam gördülni, és magamon is újfent meglepődtem, milyen hangok kiadására vagyok képes. Az már csak tetézte a problémám, hogy egy számomra fontos előadáson kellett megjelennem. Előadóként.

A pasim fölém állt, és csodálkozva kérdezte, hogy nem kéne-e felkelnem. Pislogtam párat, hogy de igen, csak nem tudok. Életem legviccesebb reggeli öltözködésén estem túl: szögegyenes tartással, nyikkanásokkal viseltem, hogy a párom öltöztet, mint egy óriásbébit. Heves instrukciók szakadtak ki belőlem, mint hogy jobbra ne, ez fáj, nyiszogtam, és közben sírtunk a röhögéstől.

Forrás:
pixabay

A párom végül bepakolt a kocsiba – szó szerint –, mert ha BKV-val mentem volna, az egyik kanyarban biztosan kirúgtam volna a busz oldalát. Vinnyogva szálltam ki az autóból, és azon röhögtem, hogy ennél jobban nem lehetett volna időzíteni a hátfájást.

Megfogadtam, hogy soha többé nem röhögöm ki a furcsa pózba merevedő, hátfájós barátaimat (dehogynem, és persze ők is kiröhögtek).

Ez a kellemes állapot vagy másfél hétig tartott, és én kerültem az ugratások középpontjába. Időközben eljutottam egy vak gyógymasszőrhöz is, akiről az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem lát. Nos, a problémám ott kezdődött, hogy egy félreeső utcában kellett becsengetni hozzá, és a kapucsengő meg én ugye nem vagyunk jó haverságban.

Mivel nem hallottam halássérültként, hogy mikor kell benyomnom az ajtót, szögegyenes háttal futni kezdtem egy néni felé, hogy ugyan, csengessen be helyettem, ám ahogy meglátott, közölte velem, hogy nincs nála pénz, majd faképnél hagyott. Rám tört a röhögőgörcs. Megint.

Végül akadt egy másik ember, aki nem nézett hajléktalannak, és beeresztett. Odafent azonban életem legnagyobb dilemmájába kerültem: hogyan értessem meg magam egy látássérülttel? A látássérültek ugyanis eleve hang után tájékozódnak, én meg vizuális úton: ha pont nem veszem észre, hogy mondott valamit, akkor jön a kínos csönd, mert ők meg nem látják, hogy pont nem láttuk, hogy mondtak valamit.

És mit mondjak, még gyakorlott fogyatékkal élőként is kínban voltam, hogyan kezeljem a kialakult helyzetet. Végül a sokadik elbénázott próbálkozás és oda-vissza kérdezés (Mondtál valamit? Nem. Igen. És te?) után kipukkant belőlünk a nevetés.

Hiába, na, zajlik az élet mindig. Egy kis humor pedig sosem hiányozhat, még a legkilátástalanabb pillanatokban sem. Hogy is mondják? Ha az élet citrommal kínál…?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.