Egyéb kategória

Takarítsatok természetes szerekkel, amiket akár az ételeitekbe is beletehettek!

Főzni sokkal izgalmasabb és kreatívabb, mint takarítani, de a tisztaság azért jó dolog. Főleg akkor, ha szintetikus kemikáliáktól mentesen, egyszerű és olcsó, természetes alapanyagokkal takarítunk. Annyira biztonságos „szerekkel”, amiket akár az ételeinkbe is beletehetünk teljes nyugalommal. Ecet, citrom, szódabikarbóna főszerepben!

vous - 2016.02.23.
Takarítsatok természetes szerekkel, amiket akár az ételeitekbe is beletehettek!

1. A drága, túlillatosított és környezetet károsító szintetikus tisztítószerek helyett mutatunk jobbat, olcsóbbat, természetesebbet, hatékonyabbat. Nem irritálják a bőrt, viszont nagyon hatékonyak.

2. A konyhai pultot remekül tisztítja és fertőtleníti, a mosogatót ráadásul megszabadítja a vízköves foltoktól, ha citromlé és szódabikarbóna keverékével töröljük át.

3. A mosásnál elhasznált mosódiót ne dobjuk ki: 10-12 darabot forraljunk fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd leszűrve mosogatószerként használhatjuk, de a felmosáshoz is tökéletes a felmosóvízhez adagolva.

Forrás:
Pixabay

A lista itt még nem ér véget! Keressétek a cikk folytatását a Cookta oldalán, ahol további szuper recepteket olvashattok.

Ajánlott cikkek