Egyéb kategória

Tanuljatok főzni Széll Tamástól, aki jelenleg Magyarország legjobb szakácsa

Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjét, így lehetőséget kapott arra, hogy képviselje Magyarországot május 10-11-én az európai kontinensdöntőn, amit szintén Budapesten rendeznek meg.

vous - 2016.02.19.
Tanuljatok főzni Széll Tamástól, aki jelenleg Magyarország legjobb szakácsa

Széll Tamás egyébként a budapesti Onyx étterem séfje, a Milliomos szakács című műsor egyik zsűritagja volt, nemrégiben pedig megjelent Mautner Zsófival közös szakácskönyve, az Ízek nyomában. Tamás rutinos versenyzőnek számít, ugyanis 2013-ban már képviselte Magyarországot Lyonban, a Bocuse d’Or világdöntőjén, ahol a tizedik helyen végzett. A séf így nyilatkozott teljesítményéről és terveiről az MTI-nek:

Nagyon szép munkát végeztünk a mai napon, elégedett vagyok vele. A tapasztalataimat kihasználva sokkal koncentráltabban tudtam felkészülni, és hatékonyabban dolgozni.

Kőkemény munka kezdődik most, csapatban dolgozunk. Az ötletelés után állunk neki az edzéseknek, a versenykörülmények és a versenyidő gyakorlásának. Szerintem hatékonyan tudunk felkészülni, ráadásul az európai döntő itt lesz, Budapesten, sokan állnak majd mögöttem.”

Íme a Bocuse d’Or Hungary dobogósai… Sok sikert Széll Tamásnak a májusi versenyhez! #bocusedor

Bernáth József (@bernathjozsefsef) által közzétett fénykép,

Mi pedig ebből az alkalomból összeszedtük nektek a három kedvenc főzős videónkat tőle!

Reggelire egy különleges melegszendvics?

Ebédre jöhet egy kis csirkés tortilla!

És a desszert: csokiszuflé

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.