Széll Tamás nyerte a Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjét, így lehetőséget kapott arra, hogy képviselje Magyarországot május 10-11-én az európai kontinensdöntőn, amit szintén Budapesten rendeznek meg.
Széll Tamás egyébként a budapesti Onyx étterem séfje, a Milliomos szakács című műsor egyik zsűritagja volt, nemrégiben pedig megjelent Mautner Zsófival közös szakácskönyve, az Ízek nyomában. Tamás rutinos versenyzőnek számít, ugyanis 2013-ban már képviselte Magyarországot Lyonban, a Bocuse d’Or világdöntőjén, ahol a tizedik helyen végzett. A séf így nyilatkozott teljesítményéről és terveiről az MTI-nek:
Nagyon szép munkát végeztünk a mai napon, elégedett vagyok vele. A tapasztalataimat kihasználva sokkal koncentráltabban tudtam felkészülni, és hatékonyabban dolgozni.
Kőkemény munka kezdődik most, csapatban dolgozunk. Az ötletelés után állunk neki az edzéseknek, a versenykörülmények és a versenyidő gyakorlásának. Szerintem hatékonyan tudunk felkészülni, ráadásul az európai döntő itt lesz, Budapesten, sokan állnak majd mögöttem.”
Mi pedig ebből az alkalomból összeszedtük nektek a három kedvenc főzős videónkat tőle!
Reggelire egy különleges melegszendvics?
Ebédre jöhet egy kis csirkés tortilla!
És a desszert: csokiszuflé