Egyéb kategória

Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Az internetes zaklatás, angolul „cyberbullying” sajnos a mindennapjaink részét képezi. Számos olyan formája van, ami velünk is megtörténik, mégsem veszünk tudomást róla.
vous - 2016.02.13.
Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Negatív kommentek, zaklatás, erőszakoskodás, kéretlen üzenetek, és még sorolhatnám. Hogy mi volt ezek előtt? Iskolai kiközösítés, klikkesedés, durva csúfolódás. Amióta viszont létezik az internet, leginkább a tinédzserek között terjedt el a cybermegfélemlítés, amikor az áldozat elektronikus úton kap kárörvendő, fenyegető és bántó üzeneteket.

Nem hangzik túl jól, ugye?

Forrás:
pixabay

Az internetes zaklatók a közösségi oldalakat használják leginkább ilyen célokra, amivel áldozatukat szó szerint kínozzák. Lehet ez az állásuk vagy megélhetésük veszélyeztetése is.

És ha már az interneten terjed a zaklatás, a legegyszerűbb, ha ott is kampányolunk ellene, ugye? Pont ezt kezdte el újonnan számos Instagram-felhasználó, akik egészen új formában közelítik meg a cybermegfélemlítés elleni harcot.

A Tarte Cosmetics és a Bystander Revolution összeállt, és elindították a #KissAndMakeup kampányt. Az egésznek az a lényege, hogy a szelfit készítő személyek a kezüket rúzsos szájjal csókolják meg. Hogyan terjed a kampány? Egyszerű, az ilyen képeken meg kell jelölni valakit, akit szeretnénk, hogy csatlakozzon, és a hashtagek közé bekerül a #KissAndMakeup.

Ilyen szelfikről van szó:

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.