Egyéb kategória

A legrosszabb hajápolási trükkök, amiket azonnal felejtsetek el!

Nőként a hajunk az egyik legfontosabb ékszerünk. Úgy viseljük és úgy vigyázunk rá, mintha csak egy gyémántgyűrűről lenne szó. A gondoskodás és táplálás már észrevétlenül a napi rutinunkba égett, de vajon helyesen?

vous - 2016.02.11.
A legrosszabb hajápolási trükkök, amiket azonnal felejtsetek el!

Állandó terméktesztelgetés, újabbnál újabb tippek a házi hajápoláshoz, kisebb-nagyobb sikerrel. Típustól függően mindenkinek más válik be, mi pedig csak kétségbe esve ülünk azon gondolkodva, hogy kopaszon vajon jól néznénk-e ki. Én legalábbis már fontolóra vettem a sok sikertelen próbálkozás után.

Szabadon szárítani jobb, mint hajszárítóval

Az igazság az, hogy a magas hőfok valóban káros a fejbőrnek és a hajhagymáknak, viszont az még rosszabb, ha sokáig vízben áznak. Ha nagyjából egy óráig vizesen hagyjuk a hajunkat, a víztől megduzzad és nyomást gyakorol a benne lévő fehérjére, ami az épségéért felel. Mi lenne a legjobb? Ha hagyjuk félig természetesen megszáradni, majd hajszárítóval alacsony hőfokon szárítjuk szárazra.

Korpásodás = száraz fejbőr

Az igazság tulajdonképpen az ellenkezője. A korpa lényegében a bőrmegújulás során elhalt hámsejt, aminek a hátterében a fokozott faggyútermelés vagy bőrbetegség állhat. Így ha aggódtok, hogy a sűrű hajmosás az oka, tévedtek. Inkább váltsatok kifejezetten erre készült gyógyszertári samponra.

Forrás:
pexels.com

A gyakori hajvágástól gyorsabban nő a haj

A hajnövekedés a fejbőrünkön keresztül történik, így nincs kapcsolatban a hajvégek levágásával. Csupán azért célszerű sűrűbben vágatni, hogy megszabaduljunk a töredezett hajvégektől és egészséges, ép hajkoronát viselhessünk. Viszont ha sűrűn vágatjuk, valószínűleg nem is fog megnőni.

A hideg vizes öblítés lezárja a hajvégeket

A hajunk nem tartalmaz élő sejteket, így nem érzi, hogy hideg vagy meleg vízzel érintkezik. Csupán a fejbőrünknek jó a hideg vizes öblítés, mert segíti a vérkeringést és élénkíti a fejbőrt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.