Lélek

Tippek, hogy ne őrüljetek meg, ha a pasitok teret kér

Kevés rémisztőbb dolog van annál, mint amikor a párotok azt mondja, hogy szakítani akar. Ennél csak egy ijesztőbb helyzet van, mikor azt mondja: drágám, nagyobb térre van szükségem.
vous - 2016.02.13.
Tippek, hogy ne őrüljetek meg, ha a pasitok teret kér

Aki hallotta már ezt, annak biztos lezuhant a vérnyomása, kóvályogni kezdett, és a rémülettől összeszorult a szíve. Meglegyintett benneteket a szakítás előszele, pedig a nagyobb tér igénye nem feltétlen jelent rosszat, mint ahogyan a szünet is jót tehet a párkapcsolatnak. Ettől függetlenül természetes dolog, hogy a rémület felülkerekedik a józan eszeteken, és magatokból kikelve rácsimpaszkodtok a párotokra, esetleg sírtok is, aminek aztán az a vége, hogy mindketten feldúltan stresszeltek két különböző helyen.

Adjátok ki magatokból a fájdalmat!

Forrás:
pixabay

Teljesen érthető, hogy fáj a párotok kijelentése, kérése, hiszen megeshet, hogy még a kapcsolatotoknak abban a szakaszában vagytok, mikor létezni sem tudtok a másik nélkül. A leválás folyamata mindenkinél máskor indul meg, előfordulhat, hogy a párotoknál előbb, és ezért van szüksége személyes térre, vagy szimplán csak mert. Mindenkinek van olyan stádium az életében, mikor egyedüllétre vágyik, össze kell szednie magát, vagy mással kell foglalkoznia.

Nyugodtan sírjatok, ordítsatok, üvöltsetek, és egyetek legalább egy tonna fagyit és saját, házi készítésű nutellát, ez ugyanis elkerülhetetlen ahhoz, hogy kicsit nyugodtabban gondoljátok át a történteket. Ne feltételezzétek rögtön a legrosszabbat, és lépjetek tovább a cseppet sem biztos elengedés fájdalmas folyamatán.

Koncentráljatok a pozitív dolgokra!

Arra, hogy miért szeretitek őt, és mik a szerethető tulajdonságai, az arcára, illatára, az érzéseitekre és a közös pillanatokra. Írjátok le papírra, hogy mit szerettek benne, és egy másikra, hogy mit szerethet ő bennetek. Végül pedig karikázzátok be azokat, amelyek fontosak egy kapcsolathoz szerintetek. Ezzel ugyanis megerősítitek magatokat abban, hogy a kapcsolatotok elég stabil alapokon áll, és nem gondoltok folyton a szakításra sem.

Biztosítsátok afelől, hogy megértettétek a kérését!

Akár telefonon, akár egy e-mailben. Biztosítsátok arról, hogy értitek, miért kérte, és megkapja a kért időt és teret. Biztosítsátok afelől, hogy szeretitek, és vártok rá. Ez azért fontos, mert ha indulatosan váltok el, a párotok a nyomás alatt sem tud majd koncentrálni magára, és élvezni, kihasználni a szerzett időt, és nem is lesz motivációja arra, hogy visszatérjen hozzátok.

Ezzel megerősítitek őt, hogy számíthat a támogatásotokra, és ti is felszabadultok kissé. Könnyebben vetitek bele magatokat a saját dolgaitokba, így lássuk be, nektek sem jön rosszul a külön töltött idő.

Végül pedig ne feledjétek, a szerelem néha csak egy vendég. Nem szabad kényszerítenetek, hogy maradjon, és úgy történjen minden, ahogyan szeretnétek. Az irányítás, nyomás elől a szerelem elszalad, ne irányítsátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.