Egyéb kategória

Mítoszok a terhességről, amiknek ne dőljetek be!

A gyerekekért a legtöbb nő odáig van, és várja a pillanatot, hogy ő is anyává váljon. De ahogy sokszor a gyereknevelésről, a terhességről is hallunk olyan információkat, amikről már elsőre tudjuk, hogy nincs sok valóságalapjuk. Jöjjön is néhány mítosz a terhességgel kapcsolatban, aminek ne dőljetek be!
vous - 2016.02.09.
Mítoszok a terhességről, amiknek ne dőljetek be!

1. Ha 2 héttel menstruáció után szexeltek, akkor teherbe estek

Ez akkor lenne igaz állítás, ha mindig 28 naponta kezdenénk el menstruálni, de mindnyájan tudjuk, hogy ez nem így van. Késik egy-két napot vagy éppen hetet, tehát ne nagyon bízzatok abban, hogy 14 nappal a menstruációtok után tutira teherbe estek.

2. Ha az első gyerek könnyen jött, akkor a következő is könnyen fog

Nem igazán. A szervezetünk folyamatosan változik, így az első teherbe esés után nem olyan biztos, hogy a következő gyereknél is ugyanilyen könnyen fog menni. Attól függ épp, mennyit változott a testetek az idő alatt.

Forrás:
giphy.com

3. A nők 35 éves koruk alatt a legtermékenyebbek

Nem igaz, hogy a nők termékenysége 35 éves koruk után elkezd meredeken csökkenni. Ugyanakkor tény, hogy a legtermékenyebbek a 20-as éveinkben vagyunk. Ám az életkoron kívül elég sok tényező játszik szerepet abban, hogy milyen könnyen eshet valaki teherbe.

4. Elengedhetetlen az orgazmus a teherbe eséshez

A női orgazmus segíthet, de nem feltétele annak, hogy valaki teherbe essen. Nem segít a spermiumoknak a méhben, hogy megtermékenyítsék a petesejtet, csupán egy természetes örömszerzése a testünknek.

5. Az alkoholfogyasztás rosszul hat a termékenységre

Ez az állítás addig nem igaz, amíg nem isztok túlzottan nagy mennyiségű alkoholt. A sok alkohol rendszertelenné teheti a menstruációs ciklust, de néhány pohár bor még nem a világvége, és nem fogja bántani a termékenységeteket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Utazás Jordániába
Világ
Utazás Jordániába
vous - 2024.02.13.
Jordánia mesés világ, a legtöbbeknek olyan legendás helyek jutnak róla eszébe mint Petra, Wadi Rum vagy éppen a Holt-tenger.

Otthon

Hogyan maradjon száraz az ágy?
Otthon
Hogyan maradjon száraz az ágy?
vous - 2024.02.13.
A különböző inkontinenciabetegségek a statisztikák szerint a népesség 6-7%-át érintik. A súlyosabb esetekben sajnos a dolog csak kezelhető, illetve szinten tartható, de nem gyógyítható. A vizelettartási képesség romlása által okozott kellemetlenségek elkerülése érdekében fejlesztették ki a különböző vízhatlan lepedőket és matracvédőket.